Editura Evenimentul si Capital

Dosarul lui Bogdan Olteanu a fost întocmit încă de pe vremea lui Traian Băsescu. Acum i s-a pus, drept capac, binecunoscutul denunț al celui șantajat de procurori să denunțe pe cine trebuie

Ion Cristoiu
Autor: | | 25 Comentarii | 4098 Vizualizari

Ştire dată de toată presa după tradiţionala metodă copy-paste: „Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu a fost reţinut joi, 28 iulie 2016, noaptea, sub acuzaţia că, în perioada iulie-noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la Sorin Ovidiu Vântu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guverntor al Deltei Dunării”.

Faţă de evenimentul dat în gît de această ştire, ca zoolog interesat de lighioanele din Sistemul instituțiilor de forță ca care conduce România de azi, îmi îngădui următoarele consideraţii: Cazul Bogdan Olteanu e un strălucit exemplu al felului în care lucrează Poliţia Politică Prezidenţială, întruchipată de DNA, fel dezvăluit în chip spectaculos de Elena Udrea în confesiunile post Băsescu. Fiecărui politician, lider de opinie, om de afaceri cu evidente posibilităţi de a avea un cuvînt de spus în ţara asta i se face un dosar. Dosarul e ţinut în sertar. Cînd vine porunca de la Codruţa Kovesi, cea mai puternică femeie din România după moartea Elenei Ceauşescu prin împuşcare, dosarul e scos la lumină.

Diviziei Presă a Poliției Prezidențiale i se transmit, în chip ilegal, amănunte din dosar pentru a fi date publicității într-o campanie de presă comandată, pentru ca victima să fie condamnată înainte chiar de a se trimite dosarul în instanță. La comandă, Divizia Presă publică și informații false, care nu există în dosar, dar care au menirea de a terfeli dușmani de ai Poliției Politice Prezidențiale.

În cazul Bogdan Olteanu, ținta acestor intoxicări a fost Călin Popescu Tăriceanu. Divizia Presă a cultiva știrea că SOV ar fi denunțat darea a două milioane de euro astfel încît un milion să ia și Călin Popescu Tăriceanu. Rechizitoriul, document oficial n-a suflat un cuvînt despre asta. Terfelirea s-a petrecut însă. Opinia publică a rămas încredințată că și CPT e implicat în dosar.

Cazul Bogdan Olteanu poate fi înțeles dacă luăm în considerare cele două declarații despre Dosar ale lui Traian Băsescu. La B1Tv a zis că e vorba de o sponsorizare. Sîmbătă seara, la România Tv, a susținut că „Am avut cunoștință despre banii care se scoteau din Bulgaria. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranșe de câte 300.000 de euro.”

Așa cum lasă să se înțeleagă Traian Băsescu, Tartorul Sistemului din România, dosarul era alcătuit din ceea ce se dezvăluise pe parcursul Operaţiunii complexe – Lichidarea Stucturii Paralele Sorin Ovidiu Vântu. O operaţiune asemănătoare celei declanșate de Erdogan împotriva a ceea ce el numește Structura paralelă coordonată de Gullen. O Operațiune considerată de Traian Băsescu sub semnul Interesului naţional întruchipat de eliminarea celui care făcuse un Stat în Stat.

Interceptările, filajele, accesarea conturilor lui SOV din străinătate în urma unei intense activități a lui Traian Băsescu pe plan internațional, au produs o cantitate de informaţii şi dovezi mult mai mare decît cea cerută de executarea lui SOV. Presa noastră isterică a dat drept ştire de senzaţie (vezi clişeul Nucleara!) faptul că SOV ar avea înregistrări cu politicieni şi jurnalişti.

N-am nici o îndoială că SOV are şi alte dovezi ale felului în care a mituit politicieni, miniştri, ofiţeri de Servicii, magistraţi şi ziarişti. Toate aceste dovezi nu-i servesc la nimic. Ele pot avea efect numai dacă DNA îl cheamă şi, şantajîndu-l cu un nou dosar, îl obligă să le dea.

În cazul SOV nu aceste dovezi sînt catastrofale pentru mulți politicieni, foști demnitari, lideri de opinie, magistrați, oameni din Serviciile secrete, ci dovezile adunate de Binomul SRI-DNA în timpul Marii Operaţiuni Lichidarea lui SOV. După legiferarea unuia dintre cele mai represive Coduri din Europa (cele făcute de Alina Bica, la vremea respectivă convinsă că va rămîne pe veci la Putere, ba chiar că va deveni Procuror General), fiecărui dosar făcut de Binomul SRI-DNA i se pune drept capac un denunţ.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate