Ministerul secret al varanului Felix

Ministerul secret al varanului Felix

Securistul Felix controlează un minister secret, cel mai important “portofoliu” al celor care deţin puterea din spatele puterii oficiale, reprezentată de Guvern şi majoritatea parlamentară.

  • Citiţi şi comentariul: Paradoxul Felix: securiștii prosperă, victimele sunt condamnate

Ministerul varanului Felix e născut din cenuşa fostei Securităţi comuniste, aripa care a născut în anii 90 şi “România Mare”. Acolo erau terfeliţi oponenţii regimului şi cei care încercau să trezească publicul din  coşmarul comunismului, venind cu alte mentalităţi. Ministerul secret al lui Felix linşează la fel, acum, oponenţii actualei puteri şi pe cei care caută să trezească din somn publicul inconştient de pericolul care pândeşte România. Citeşte şi editorialul: Interlopii varanului şi moluştele de la CNA

Nu vi se pare că sunt cam multe asemănări majore între situaţia de acum şi cea din anii 90?

Atunci era o revistă, acum e o televiziune. S-a schimbat doar tipul de suport media folosit. Revista avea un spate un partid. Televiziunea are şi ea un partid in spate. Tribunul era înconjurat de securişti din cea mai dură şi abjectă aripă a Direcţiei Securităţii Statului. Felix este şi el înconjurat de astfel de personaje. Mai mult chiar, este el însuşi un turnător care a dus abjecţia delaţiunii până la declaraţii benevole împotriva propriei familii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu cumva suntem în faţa a două fenomene hidoase provocate de aceiaşi oameni care, la începuturile carierei lor, executau cu patos ordinele comuniştilor sovietici în tribunale ale poporului, când a fost decimată elita României şi au primit cele mai inumane tratamente toţi cei care îndrăzneau să se opună sistemului instalat cu tancurile ruseşti?

Mi-am conturat acest tablou în timpul dezbaterii cu cititorii evz.ro pe marginea comentariului din ziarul de sâmbătă. Peste 100 de comentarii s-au adunat în această discuţie. Skyfall, un fidel cititor EVZ şi participant activ la dezbaterile de pe site, cu opinii pertinente, spunea ca Parlamentul trebuie să schimbe legislaţia pentru ca CNA sa aibă instrumente mai eficiente în tratarea derapajelor grave de la televiziunea vuvuzea controlată de varanul Felix.

Problema este că, la fel ca în anii 90, puterea actuală nu are niciun interes să facă ceva împotriva celui mai puternic minister al ei, portofoliul secret al varanului Felix. A facut cineva ceva împotriva lui Vadim, în perioada în care executa la fel elita României?

  • Un grup infracţional organizat politic preia controlul total în România

Guvernul, Parlamentul şi instituţiile subordonate sunt controlate, din umbră, de o putere care nu e neapărat identificabilă prin sigle de partid sau acronime. Nu doctrina sau vreo filosofie politică uneşte puterea secretă din spatele celei oficiale. Averile uiaşe îngrăşate într-o ţară cu oameni tot mai săraci şi modul în care îşi alimentează conturile  din resursele statului., alături de trecutul strâns legat de Securitate sunt programul de guvernare al “Executivului Penal” din spatele puterii oficiale.

Parlamentul e controlat de executivul secret în care cel mai important minister este cel al propagandei, cu varanul securist Felix în fotoliul de ministru. Din acest portofoliu Felix foloseşte metodele pe care le-a învăţat în tinereţe, de la cei care au făcut acelaşi lucru după ce Armata Roşie a cotropit România.

  • Filantropica și mineriada din Senatul României

Elitele de acum sunt linşate exact ca cele de atunci în “organele” de propagandă. Sunt insultate, calomniate şi demonizate după reţeta folosită şi de Vadim în Ronânia Mare, cu un update impus de evoluţia societăţii româneşti. În esenţă însă vorbim de aceleaşi metode.

Niciodată nu va putea actuala majoritate parlamentară, controlată din umbră de guvernul puşcăriabililor, să voteze vreo lege care să acţioneze împotriva celui mai puternic minister al ei: Ministerul Propagandei Securiste.

Citiţi mai mult:
  • Învăţătoarea şpăgară, faţa hidoasă a unei mentalităţi josnice care nu trebuie tolerată
  • Rânjetul lui Ion Iliescu şi argumentele toante ale autorilor hipsteriei de la Pungeşti
  • ROMÂNIA, aşa cum nu o vezi la TV. O japcă de un miliard de euro a Guvernului Ponta
  • România, aşa cum nu o vezi la TV: aria dezbinării şi studenţii basarabeni de la metrou
  • Cum ne fură mafioţii mână în mână cu politicienii
  • Milițienii care te rup în bătaie și judecătorul șmecher
  • Lacrimi de crocodil pentru infractori, vărsate din mentalitate de delincvent
  • Statuia lui Mazăre și sarea de baie de la magazinul de etnobotanice
  • Un şantier nu vine niciodată singur
  • România, aşa cum nu o vezi niciodată la TV: Balamucul prin care treci fără să-ţi dai seama
  • România, așa cum nu o vezi niciodată la televizor: cele două țări de la colțul străzii
  • România, așa cum nu o vezi la televizor: cum se fură la spălătorie și de ce e hoția sport național
  • România, așa cum nu o vezi la TV: Misterul telecabinei de aur de pe acoperișul României
Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egali Vezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai! Citește alte editoriale ale jurnalistului Mălin Bot și urmărește dezbaterile cu cititorii din secțiunea de comentarii a articolelor:

  • Caracatița care înhață România
  • Republica Bananieră România
  • Paradoxul Felix: securiștii prosperă, victimele sunt condamnate

Comentează acest editorial mai jos, în dezbaterea purtată chiar cu autorul!