Editura Evenimentul si Capital

UPDATE MIRCEA BĂSESCU contestă condamnarea la patru ani de închisoare in DOSARUL BERCEA MONDIAL. Cere vizionarea, în ședință publică, a unor ÎNREGISTRĂRI NOI care l-ar dezincrimina

Autor: | | 0 Comentarii | 2106 Vizualizari

O nouă înfățișare are loc, astăzi, la Curtea de Apel Constanța pentru Mircea Băsescu și Marian Căpățână, care au contestat condamnările, în primă instanță, la patru ani, respectiv trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care au fost cercetați pentru trafic de influență.

UPDATE-A treia înfățișare în instanța de apel s-a finalizat, astăzi, fără ca cele opt cereri din nota probatorie prezentate de avocatul lui Mircea Băsescu să fie acceptate de completul de judecată de la Curtea de Apel Constanța. Două din cereri vizau vizionarea în ședință publică a unor înregistrărilor transmise de către Curtea de Apel Craiova precum și transcrierea unor convorbiri  telefonice depuse într-un dosar al Parchetului  de pe lângă Tribunalul Olt. “Convorbirile menționate sunt între Anghel Sandu –zis Bercea Mondial, fiul acestuia Anghel Florin, Căpățână Marian și un anume Brașoveanu Vasile”

Mircea Băsescu a ținut să precizeze că înregistrările video și audio se află de fapt la dosar, cerute chiar de avocatul lui Marian Căpățână. “Mai sunt și niște filmără făcute la mine acasă, făcute de Florin Anghel, și care au fost găsite la percheziția informatică făcută în cazul judecătoarei de la Craiova ( Carmen Marinescu), cercetată pentru trafic de influență în cazul Bercea Mondial. Au fost cerute de avocata lui Marian Căpățână, aici, dar nu au fost vizionate. Avocata a spus, la următorul termen, că nu sunt concludente și au fost scoase de pe ordinea de zi. După care Tribunalul a dat pronunțarea în proces și gata. Și, de două luni ne uităm pe ele și așteptam să le prezentăm instanței”.    

Apărătorul lui Mircea Băsescu, avocatul Nelu Tașcă, a explicat că “utilitatea înscrisurilor constau în dovedirea faptului că inculpatul Căpățână Marian purta discuții în vederea efectuării unor intervenții în sprjinul eliberării lui Anghel Sandu la solicitarea lui Anghel Florin, cu un anume Brașoveanu Vasile. Reise în mod neîndoielnic faptul că în 7 martie 2011, aceștia făceau demersuri la București, în vederea identificării unor persoane care în schimbul unor sume mari de bani să intervină în vederea eliberării lui Anghel Sandu”.

Sugestive sunt pasajele în care Căpățână Marian Adrian (CMA) discută cu Vasile (V) din București despre Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, aflat în arest   CMA: Vorbește cu el să ne vedem și noi, să vedem ce rezolvăm, să nu avem probleme cu ăsta. Eu zic să fie... Și tu, spune-i care pretenția ta: măi frate, uite care e treaba, eu alerg încolo, încolo, da măi frate, eu o cunosc pe femeia asta, așa, așa, așa, să-ți dea și ție ceva, dă-l în **** mea. Să nu stai pe banii tăi aici.  V: Nu, eu vreau, o să îi spun prima dată ce vrea femeia, mâncați-as, dacă e omul de acord, știi...și după aia vedem, să nu mă bage pe  mine acuma, că...o să îmi iau eu ceva și de la ea. Și i-am spus, băi, o să-mi dai și mie o șpagă. Exact așa i-am spus. Că eu i-am spus tot. Tot i-am spus.  Am fost sincer, știi... CMA: Da, păi... V: O să îmi dai și mie ceva. Așa i-am spus. Vedem noi cum facem, mi-a zis. Că nu am vrut frate, la 300.000 nu a vrut sa se bage, ca să știi și tu. Și acum să-i duci tu toți banii. 500 mi-a spus.  CMA: îți dai seama că sunt mulți bani.  V: Și după aia mi-a zis niște chestii...deci...hai că sun acolo, sun acolo, dar nu a vrut să se bage pentru că pentru 200- 300.000 vrea să îmi fac eu balamuc aicea și alea, alea. Și i-am spus, fii atent, vine omul, de tine i-am spus, și stă de vorbă cu tine, și uite așa, așa, i-am spus că ești de la Constanța, de acolo, știi... (...) V: Deci banii ăștia nu se dă înainte, să zici, bă... CMA: Știu că nu se dă înainte, mă, că...  

Marian Căpățână, îngrijorat că Bercea Mondial îl putea  face “de belea”

CMA: Așa. După  aia, vin și eu, ne întâlnim cu el și asta e.  V: Măi, dacă era un intermediar la mijloc care să zică, mă, dăm atât, dăm atât, nu mă băgam, frate. Eu spun sincer, dacă era cineva la mijloc... CMA: Adică, la ce te referi?  V: Între mine și avocată, m-ai înțeles? Adică să-i dai banii la cineva, eu îți spun sincer, e una când controlezi tu și când stai de vorbă direct, m-ai înțeles, cum te duc și pe tine, să vorbești direct cu ea... CMA: Da... V: Ai parcă siguranță, cum să spun eu, că stai de vorbă și îți spune exact lucrurile și nu se dă bani înainte, deci asta e problema.  CMA: Și dacă ne face ăsta belea după aia?  V: Păi nu, că nu are ce să îți facă, că în momentul în care intră, atuncea când va fi momentul, ăia trebuie să fie la tine.  CMA: Am înțeles.  V: Că dacă nu, nu facem nimic.  CMA: Da, am înțeles.  V: Și eu îi confirm, da e bine, dă-i bătaie. 

Bani de la Bercea Mondial pentru avocată dar și pentru intermediari 

CMA: Da bă, da. Întâlnește-te cu el, Vasile, vorbiți, explică-i omului și cu asta, basta, frate. Și ție, ca să nu stai degeaba pe aicea frate, că ... V: Și eu îi spun, uite frate, eu nu îți cer bani să spui că vreau eu un avans, dă frate o mie, să am și eu de alea, alea, ca să stau pe lângă ea, să rezolv problemele,  CMA: Du-te cu  ea, ascultă-mă pe mine ce îți spun eu. V: Băi, Mariane, că altă discuție pe care am avut-o aseară cu ea, exact asta.  CMA: Așa ți-a zis, ă?  V: Păi da. Dar vino tu, mâncați-aș, tu, și merg.  CMA: Păi merg eu, îți dai seama că merg eu, îți dai seama. Dar să fie și el aicea, mergem pe degeaba, pe ce mergem.  V: Da măi, dar e pe banii tăi, înțelegi și știi cât e pe el, m-ai înțeles?  CMA: Da mă, nu se pune problema, mă. Bine, dar întâlnește-te cu el, te rog frumos. 

“Planurile pentru eliberarea lui Bercea Mondial, fără nicio legătură cu Mircea Băsescu”

În aceeași notă, de admitere a depunerii documentelor sus menționate, avocatul Nelu Tașcă arată că inculpatul Căpățână Marian avea calitatea de învinuit în dosarul nr. 297/P/2011 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind suspectat încă din data de 19.02.2011 de favorizarea infractorului în dosarul în care era arestat Anghel Sandu. “Interceptările sus menționate atestă fără dubiu faptul că atât Căpățână Marian cât și Anghel Sandu și ceilalți membrii ai familiei audiați în cauza de față au mințit atunci când au afirmat că nu aveau o relație apropiată și că nu au discutat despre eliberarea lui Anghel Sandu decât la solicitarea lui Mircea Băsescu”.

Singura solicitare acceptată, astăzi, de Curtea de Apel Constanța  face referire la trimiterea unor adrese la DNA București prin care să se afle stadiul cercetărilor în două dosare în care Mircea Băsescu este martor denunțător, fapt ce i-ar putea micșora sentința în eventualitatea unei condamnări defintive la închisoare. Magistratul Ciprian Coadă a stabilit următorul termen de judecată pentru data de 8 iunie.

Cei doi sunt acuzați că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scoate pe interlop din închisoare. La înfățișarea din 21 aprilie, Curtea de Apel Constanța a admis cererea formulată de Mircea Băsescu privind sesizarea Curții Constituționale în vederea soluționării excepției de neconstituționalitate din Codul Penal cu privire la sintagma „lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public”.
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate