Editura Evenimentul si Capital

Dorință de An Nou: DNA să șomeze în 2016! | EDITORIALUL EVZ

Simona Ionescu
Autor: | | 11 Comentarii | 1736 Vizualizari

Primul număr din 2016. Avem în față un noian de năzuințe. Niciun Moș Crăciun din lumea asta nu ar putea, însă, îndeplini Adevăratele dorințe ale românilor. Și, totuși, excluzându-l pe bătrânul cu plete dalbe, eu am să vă spun ce așteptări am de la acest an nou. Înainte de toate, am un mesaj de suflet pentru voi, cititorii EVZ.

Evenimentul zilei este intrat în al 24-lea an de existență. Încă o bataie de gong și va aniversa sfertul de veac de când joacă rolul de câine de pază al democrației. Deși unii l-ar vrea dispărut și alții ne cântă periodic prohodul, ziarul lansat în vara lui 1992 de Ion Cristoiu continuă și va continua să existe. Aceasta este voința jurnalistului și patronului Dan Andronic și a unei echipe mici, cu puține resurse materiale, dar și a voastră, a cititorilor, care ne susțineți cumpărându- ne ziarul, făcând abonamente sau accesând site-ul evz.ro. Pentru că ne sunteți aproape, pentru gândurile și dorințele voastre transfomate în comentarii pe site sau scrisori trimise pe adresa redacției, pentru că alegeți să citiți în fiecare dimineață Evenimentul zilei, vă mulțumesc în numele meu și al colegilor cu care construiesc acest ziar de trei ani.

Faptul că peste 160.000 de români citesc zilnic ediția tipărită și peste 4 milioane accesează lunar site-ul evz.ro arată că avem un rost, că trebuie să fim prezenți la întâlnirea cu voi, că EVZ este un brand puternic pe piața media. Vom continua să vă oferim suplimente tematice, cu informații extrem de utile familiei, iar revista lunară „Doctorul zilei” va continua să aducă în atenție subiecte extrem de interesante din lumea medicală. Avem pregătite noutăți și pentru cei care citesc ziarul online, pe care le vom anunța în curând. La capitolul Dorințe jurnalistice pentru anul 2016, lista e lungă. Mi-aș dori ca oamenii din instituții să nu mai fie atât de reticenți cu presa, să le fie frică să ofere rapid informații sau declarații atunci când evenimentele impun asta. Să înțeleagă că rolul unui jurnalist e să pună întrebări, să scotocească și partea nevăzută a lucrurilor.

Îmi doresc ca politicienii (guvernanții și anexele lor, plantate pe criterii politice în fruntea unor instituții) să-și facă naibii treaba pentru care s-au cocoțat în jilțurile puterii. Să nu-i mai tenteze șmecherii cu fondurile europene, să înceteze traficul de influență care le patinează prin încăperi și telefoane și să găsească soluțiile corecte pe care partidele lor le-au promis în campaniile electorale.

Anul acesta e anul alegeilor locale și parlamentare. Visez la cozi în sediile partidelor, formate din membrii care vor să depună cotizația și să facă donații din portofel pentru campaniile ce vor începe. Să se admită și transferuri din conturi pentru sume cu mai multe zerouri, dar totul să fie transparent, cu ordin de la șeful partidului că sunt interzise șpăgile livrate la geantă, la valiză sau sub formă de obiecte de artă. Mi-aș dori să le iasă din cap candidaților de pe liste că își vor scoate banii investiți în activitățile partidului cu contractele pe care le vor vinde ca la taraba din obor.

Va fi oare posibil ca banii publici să fie dați pe mâna unor oameni competenți profesional și cu frică de cătușele procurorilor dacă fac jonglerii în favoarea lor și a partidului care i-a propulasat? Vor fi ei (tehnocrați sau politruci) în stare să redreseze economia, să termine autostrazile, să salveze de la faliment puținele întreprinderi românești rămase? Dorințe pentru 2016...

Mi-aș dori să nu mai aud de case luate prin abuz de către generali, de tocarea banului public pe amante care destresează edili și miniștri la locul de muncă, de deturnări de fonduri sau de șpăgi cu acoperire de sponsorizări ... Să cântăm cu toții „O Tannenbaum”, iar DNA să șomeze.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate