Editura Evenimentul si Capital

Dorel Şandor, analiză privind alegerile prezidenţiale: Avem candidaţi?!

14-07/09-dorel-sandor-465x390
Autor: | | 16 Comentarii | 1625 Vizualizari

Analistul politic Dorel Şandor a publicat pe blogul de pe adevarul.ro o amplă analiză privind alegerile prezidenţiale.

Analistul atrage atenţia că deşi aparent avem peste 15 candidaţi la preşedinţie, iar "circul electoral abia începe", în realitate nu avem candidaşi pentru prezidenţiale.

"Aparent avem. Peste 15 la număr, către 20 şi circul electoral abia începe. Par mulţi, dar nu doar miza electorală ar putea justifica inflaţia de ambiţii, pretenţii şi tupeu. De fapt, situaţia reală e cu totul alta.

Trecută cu vederea (sport naţional), împachetată în evenimente somptuoase de partid, în clădiri guvernamentale, de protocol, uneori incitate prin dezvăluiri, gafe sau simple mitocănii, toată această uvertură la opera de trei parale nu este decât o fugă de realitate.

Fuga de realitate a devenit spectacol de masă, de elită, de fel de a fi la români. Este principala sursă de coeziune, consens şi coabitare la un neam ajuns departe, în direcţia greşită.

Adevărul e, că nu avem candidaţi, doi – trei, pentru prezidenţiale. Scurt. Nu avem.

Ceea ce ni se livrează pe media, prin săli vaste in „Casa lui Ceauşescu”, prin teritoriu, la Găina şi la alte locaţii istorice după calendar, cu zâmbete prefăcute, cuvântări citite poticnit sau rostite cu patimă între două chefuri, sunt doar o ciorbă de burtă reîncălzită. Cine refuză în România ciorba de burtă?!

Deci, nu avem candidaţi de marcă, la nivelul rangului instituţional, al misiunii la vârf, al responsabilităţii fără paranteze , în contextul unor evoluţii pe plan intern, regional şi global din cele mai acute.

Neavând candidaţi, dacă rămânem la acest nivel, nu va fi nici o competiţie electorală propriu-zisă. Dar un fainoşag de mâna a doua, pentru cei care, din ignoranţă, din indiferenţă, comoditate acceptă să fie duşi cu vaca...

Poate că aceasta e, de fapt, problema! România ca lume, ca societate (scuzaţi preţiozităţile) s-a deconectat masiv de la principala sursă a democraţiei efective: alegerile libere şi corecte.

Ca să ai o ofertă, trebuie să ai cerere!

Are societatea românească actuală o cerere efectivă, asumată, exprimată pentru o Preşedinţie ca un pilon major , într-un stat de drept consistent, activ, performant?!

Sună exagerat, aproape caraghios? Caraghios eşti tu, amărâtule! Sună clar şi exact, un adevar de neocolit.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate