Editura Evenimentul si Capital

Donațiile „Cărțile copilăriei în fiecare casă” au ajuns la Deva

Autor: | | 0 Comentarii | 260 Vizualizari

Asociația Curtea Veche continuă campania de donație „Cărțile copilăriei în fiecare casă” ca parte a programului naţional de lectură susţinut de membrii Familiei Regale a României. Astfel, pe 29 ianuarie, echipa Asociaţiei Curtea Veche alături de Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României și reprezentanții BCR, care susţin proiectul, au oferit 1.700 de cărți elevilor din Deva. Deplasarea s-a realizat cu autoturisme puse la dispoziție de partenerul BDT Ford.

Evenimentul a avut loc la sala de festivități „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara și a inclus o sesiune de autografe. În fața a peste 250 de elevi și profesori, au luat cuvântul, alături de Alteța Sa Regală, Ionel Igna (director Grup BCR),  Iren Arsene (preşedinte Asociaţia Curtea Veche), Maria Ştefanie (inspector şcolar general, Hunedoara) și Luminiţa Dana Hurgoiu (director Colegiul Naţional „Sabin Drăgoi"). Totodată, vizita a inclus și un moment de lectură susținut de Smaranda Nicolau (actriță și pedagog teatral, Mindstage Acting School), oferirea de volume din colecția „Cărțile copilăriei” către cei mici și pregătirea unor cluburi de lectură prin care imboldul de a citi să fie dus mai departe printr-o serie de întâlniri atractive.

Donația a fost realizată cu susținerea BCR, ocazie cu care instituția bancară schimbă fața poveștii pentru copiii din Deva care nu au ușor acces la cărți: „Ne bucurăm să aducem programul național de lectură «Cărțile copilăriei» în Deva și să contribuim astfel la dezvoltarea educației pentru generația de mâine. Credem cu tărie în vorba românească «ai carte, ai parte» și dorim să oferim șansa cât mai multor copii de a avea acces la cele mai frumoase povești din literatura universală, adaptate vârstei lor. Ne bucurăm că nu este un simplu gest de oferire a unor cărți, ci că are continuitate pe termen lung prin înființarea cluburilor de lectură", declară Ionel Igna, Director Grup, BCR.

Evenimentul organizat în Deva face parte din programul național de lectură „Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociația Curtea Veche şi susținut de membrii Familiei Regale a României, și cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Acest demers are la bază cauze cât se poate de obiective: statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, scăderea dramatică a lecturii în rândul copiilor, dificultăţi în înţelegerea textelor şi lipsa programelor de lectură.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate