Editura Evenimentul si Capital

Donald Trump a acceptat invitația lui Emmanuel Macron. Serviciile media audiovizuale țintesc piețele străine. Parlamentul german a adoptat mai multe modificări la codul penal │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 4699 Vizualizari

Donald Trump a acceptat invitația lui Emmanuel Macron de a participa la Ziua Națională a Franței, de pe 14 iulie. Mai mult, la parada militară vor participa și militari americani, pentru marcarea Centenarului intrării Americii în Primul război mondial, de partea Franței și a Marii Britanii.

HOROSCOP Pe 29 iunie s-au născut Antoine de Saint-Exupery, Oriana Fallaci, William Mayo, Giacomo Leopardi, Nicolae Bălcescu, Iacob Mureşianu, Paul Enigărescu, Mac Constantinescu.

În calendarul creştin-ortodox este sărbătoare mare, cu roşu: Sf. Apostoli Petru şi Pavel.

Sf. Apostoli Petru şi Pavel, sărbătoare creştină suprapusă peste străbuna “înfrăţire cu lupii”, reper european din timpul demult apus al dolicocefalilor vânători şi poate şi, uneori, crescători de vite. Superstiţie: pistruiaţii trebuie neapărat să se spele pe faţă cu apă rece, la miezul nopţii, sub ameninţarea că altfel pistruii se vor înmulţi.

Despre Lupul Şchiop şi ai săi şase, ba nu, nouă Lupi de Foc v-am mai povestit, sigur că da, tot pe timpul acesta. De Petru şi Pavel aflaţi de oriunde… La Mulţi Ani! Celor cu prenumele celor mai importanţi continuatori ai Învăţăturii lui Iisus.

HOROSCOP Dragi lupi, padwani și hobbiți, acum trei zile, președintele Franței, Emmanuel Macron, l-a invitat oficial pe președintele SUA, Donald Trump să participe la festivitățile prilejuite de Ziua Națională a Franței, la parada militară de pe 14 iulie. Ieri, după numai două zile, s-a primit la Palatul Elysee acceptul lui Donald Trump, care a spus că este încântat să fie alături de prietenii francezi, așa cum au făcut-o americanii și cu 100 de ani în urmă când au intervenit de partea francezilor în Primul război mondial. Elysee a informat că la parada militară de 14 iulie vor participa alături de francezi și alte unități europene și militari americani.

Probabil că presa v-a informat deja. Ceea ce nu știe presa este că se formează niște alte centre de putere, după cum s-a hotărât în Virginia, la întâlnirile Bilderberg, la începutul lunii iunie. Emmanuel Macron a participat la Bilderberg în anul 2014, a făcut bună impresie și atunci s-a hotărât că va fi viitorul președinte al Franței. Ca să pună în aplicare planurile Bilderberg de strângere a relațiilor Nord Atlantice. La Bilderberg 2017 s-a afirmat hotărârea fermă de a reface alianța celor care au câștigat războiul. Nu este clar, dacă, sau fără, Federația Rusă. Un nucleu este constituit din SUA, Franța, Olanda și Belgia. Marea Britanie este lăsată deocamdată în carantină pentru că se consideră că este compromisă de capitalul saudit.

Tare aș dori să fiu în momentul acela astral în care cei doi președinți o să fie singuri, ca să vorbească, să împartă și să adune. Cum au fost Stalin cu Roosvelt, Eisenhower cu de Gaulle, Kennedy cu Hrușciov, Reagan cu Gorbaciov. Restul, chiar nu contează! Ce o să-i spună Donald lui Emmanuel? Cam știu, încă mai am vederea la distanță, văd chiar foarte bine!

Dar am primit curierul de la Bruxelles. Cred că pentru ultima dată, era o notiță care spunea că CE se gândește să facă economii și că susținerea curieratului celor 783 de corespondenți speciali în toată Europa în 23 de limbi este o cheltuială care se ridică anual la multe milioane de euroi. Și că o să fiu informat în timp util de noua modalitate de transmitere a informațiilor emise de UE, în calitatea pe care o am.

Probabil că milioanele salvate o să fie folosite pentru crearea condițiilor ideale pentru migratorii musulmani.

Dar, iată:

Un raport recent, produs de Observatorul European al Audiovizualului de la Strasbourg, arată că serviciile media audiovizuale țintesc din ce în ce mai mult piețele străine. Este vorba, în general, de platforme apărute recent, prin care radiodifuzorii și furnizorii de servicii la cerere își distribuie serviciile, având o putere semnificativă pe piețele respective. În raport se arată că la sfârșitul lui 2016, aproape un sfert din ansamblul canalelor de televiziune și servicii la cerere stabilite în Europa, vizau, de fapt, piețele străine.Aceste servicii sunt oferite de 44 de societăți-mamă, între care, 26 sunt europene, 15 provin din SUA , iar 3 sunt de alte origini.Pe de altă parte, 20% din audiența totală în Europa este ocupată de către servicii audiovizuale străine, în special în Ungaria, Olanda, Suedia, Belgia francofonă și Danemarca, dar și în partea francofonă a Elveției și în Norvegia(non EU). Pe de altă parte, Marea Britanie a fost, în 2016, principalul pol de servicii audiovizuale lineare la cerere care s-au adresat piețelor străine. Servicii cu plată importante din SUA și-au stabilit filiale în Europa: Amazon, Netflix și iTunes. Raportul OEA arată că în 2016 funcționau în Europa 4063 servicii de televiziune și 2207 servicii audiovizuale la cerere. Jumatate din serviciile audiovizuale stabilite pe teritoriul UE se concentrau, în 2016, în trei țări: Marea Britanie, Franța și Germania. O cincime din serviciile de televiziune stabilite în UE erau accesibile ca televiziuni digitale terestre(TNT), altele pe cablu, satelit sau prin protocol internet(IPTV). Majoritatea sunt servicii cu plată și doar 30% au acces liber. În raport se mai arată că în două țări europene din trei, publicul putea să acceseze între 300 și 600 de canale, dar în peste două treimi dintre țările membre UE, publicul are acces la 100-150 de canale maximum. Majoritatea canalelor de televiziune disponibile, în medie, într-o țară, erau străine în 2016: 84% pentru serviciile lineare și 74% pentru serviciile la cerere.

http://www.obs.coe.int/documents/205595/264629/TV+and+on-demand+services+in+Europe_Focus+on+services+targeting+other+countries+%28A.+Schneeberger%2C%20June+2017%29.pdf/9ce008cc-a5c7-48b1-950e-799743f4994d

Tot în acest context, al invadării țărilor străine prin multimedia, iată :

Canalul internațional de stat Russia Today va începe să funcționeze în Franța din luna decembrie, cu o sută de angajați, între care, 50 de jurnaliști. În prezent, RT France are 20 de jurnaliști angajați care alimentează site-ul și rețelele sociale. Acestui dispozitiv i se va adăuga un canal de informații non-stop pe cablu, satelit și ADSL. Consiliul superior al audiovizualului din Franța aprobase încă din 2015 funcționarea pe teritoriul metropolitan a RT. Punerea sa în funcțiune a fost însă întârziată de lipsa investițiilor necesare. Astfel, pentru versiunea franceză a RT vor fi necesare 20 de milioane de euro în total, până în 2018, majoritatea sumei fiind furnizată de Federația Rusă. Mai puțin angajată politic decât agenția rusă Sputnik, Russia Tuday declară ca va fi nealiniată și cât se poate de îndepărtată de optica americană. Dar, fiind un mijloc de influență, ca toate canalele internaționale, de la France 24, BBC, canalele chineze, RT France intenționează să interpreteze în felul său și actualitatea franceză, trimițând reporteri în locuri mai puțin obișnuite. Din punctul de vedere al președintelui Macron și al partidului său, RT alimentează pe diferite rețele sociale, războiul civil din Franța.De menționat că RT a trezit același gen de polemici și în Marea Britanie și în SUA.

https://www.challenges.fr/media/russia-today-l-organe-d-influence-denonce-par-macron-va-lancer-sa-chaine-en-france_481628

Dar nici Germania nu se lasă, parcă a câștigat războiul, nu l-a pierdut :

Parlamentul german a adoptat mai multe modificări la codul penal ce ar putea permite forțelor de ordine să planteze programe-spion pe toate dispozitivele suspecte în scopul de a putea decripta mesajele periculoase. După dezvăluirile făcute de Snowden, utilizarea criptării s-a extins, ceea ce a creat mari probleme în aplicarea legii.Bundestagul speră ca prin noile modificări ale codului penal să poată rezolva eventualele situații critice, dar experții juridici s-au pronunțat deja contra noilor reglementări, considerându-le anticonstituționale. Si tentativele anterioare de a introduce mijloace legale de pirataj din partea statului au fost considerate ilegale de către Curtea Constituțională. Dezbaterea este foarte aprinsă în Germania pe această temă, după ce și poliția federală a încercat să controleze cyber-spațiul, într-o perioadă foarte tensionată înaintea alegerilor din toamnă.O altă măsură legală propusă de Bundestag a atras atenția Națiunilor Unite, iar raportorul special pentru libertatea de exprimare, David Kaye a trimis o scrisoare guvernului german, cerându-i să asigure respectarea legislației internaționale referitoare la drepturile omului. Iar secretarul general al Consiliului Europei a avertizat contra riscurilor pe care le presupune cenzura: Statele membre nu ar trebui să folosească companii private care controlează internetul și mediul digital ca să impună restricții ce se opun drepturilor omului. Proiectul de lege (intitulat NetzwerkDurchsetzungsgesetz) se adresează furnizorilor de media sociale și îi obligă să radieze tot ceea ce li se pare a fi conținut ilegal, în următoarele 24 de ore după ce au fost notificați. Amenzile în caz de nerespectare a indicațiilor, pot ajunge până la 5 milioane de euro. Dar, la audierile din Bundestag, săptămâna trecută, s-a constatat dificultatea de a stabili ce înseamnă conținut ilegal pentru operatorii privați. În proiectul de lege au fost stabilite 24 de infracțiuni, de la propaganda pentru organizații neconstituționale, defăimarea președintelui, încurajarea unor acțiuni violente grave ce ar pune în pericol statul, falsificarea datelor, incitarea la acte criminale, distribuirea de materiale pornografice și multe altele.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate