Editura Evenimentul si Capital

Doi procurori, un fost șef al Poliției Prahova și un ofițer de Poliție au fost reținuți de DNA, într-un dosar clasat de fostul procuror DNA, Lucian Papici

Viorel Dosaru
Autor: | | 5 Comentarii | 3712 Vizualizari

Viorel Dosaru, fost subsecretar de stat în MAI, Liviu Tudose, fost procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, și fostul șef al DGA Prahova, Constantin Ispas, au fost reținuți, aseară, după mai multe ore de audieri, într-un dosar care ar fi fost clasat de fostul procuror DNA, Lucian Papici, în 2014.

După mai multe ore de audieri, cei patru au fost scoși cu cătușele la mâini din sediul DNA Ploiești și au fost duși în arestul Poliției Capitalei. Astăzi, vor fi prezentați în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventive pentru 30 de zile.

Acuzele DNA, așa cum reies din ordonanța de reținere pentru 24 de ore, întocmită de procurori:

Mihail Liviu Tudose, la data faptelor procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, este acuzat de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită Constantin Aurelian Mihăilă, la data faptelor procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, este acuzat de: două (2) infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,  cercetare abuzivă Constantin Ispas, ofițer de poliție, este acuzat de trafic de influență, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Viorel Dosaru, la data faptelor șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, este acuzat de luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,  trafic de influență și favorizarea făptuitorului,

Detalii. Potrivit procurorilor, toți visau la funcții de conducere Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie 2013- primăvara anului 2014, în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Mihail Liviu Tudose ar fi permis accesul deputatului Sebastian Ghiță la informații ce nu erau destinate publicității dintr-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în scopul obținerii unor funcții de conducere în cadrul unor instituții publice pentru sine, dar și în scopul zădărnicirii urmăririi penale efectuată în cauza menționată.

”Scopul respectiv era urmărit atât de inculpații din dosarul menționat, cât și de deputatul Ghiță Sebastian Aurelian, pentru protejarea intereselor economico - financiare ale unor persoane fizice și firme cercetate în cauză. Informațiile confidențiale priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice și juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, numele procurorului de caz și ale ofițerilor de poliție delegați să efectueze urmărire penală”, susțin procurorii DNA.

Și Dosaru spera să fie promovat În legătură cu același dosar penal, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Viorel Dosaru, în perioada iunie 2013- septembrie 2013, în calitate de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, ar fi permis accesul deputatului Sebastian Ghiță la informații ce nu erau destinate publicității, în schimbul menținerii în funcție sau promovării în alte funcții de conducere . ”În dosarul respectiv, ofițerii din subordine erau delegați să efectueze acte de urmărire penală. Accesul la informațiile confidențiale, urmărit de deputatul Ghiță Sebastian Aurelian era zădărnicirea urmăririi penale efectuată în cauza menționată, dar și protejarea intereselor economico - financiare ale unor persoane fizice și juridice inculpate în cauză.  În vara anului 2013, Constantin Aurelian Mihăilă, în calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, ar fi permis ofițerului de poliție Constantin Ispas accesul la informații ce nu erau destinate publicității din același dosar al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în scopul obținerii unui folos necuvenit pentru Ispas Constantin care, intrând în posesia informațiilor printr-un demers nelegal al procurorului general adjunct, a folosit, de asemenea, în afara cadrului legal, datele obținute, urmărind accederea în funcții de conducere în cadrul M.A.I.”, se arată în orgonanța de reținere preventive întocmită de procurorii DNA.

Constantin Aurelian Mihăilă ”a ticluit probe nereale”

În vara anului 2014, Constantin Aurelian Mihăilă, în calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, ar permis unei alte persoane accesul la informații ce nu erau destinate publicității dintr-un dosar penal diferit al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, în scopul de a-i fi înmânate unui jurnalist, pentru a le publica. Informațiile respective constau într-un contract de vânzare cumpărare pentru achiziția unui bun și un înscris olograf în care era prezentată, în rezumat, situația de fapt din dosarul menționat. ”În vara anului 2014, Constantin Aurelian Mihăilă, în calitate de procuror, a ticluit probe nereale, constând în plângerea formulată în numele unei persoane împotriva unui alt procuror din aceeași unitate de parchet, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de fals în declarații. Plângerea respectivă, nedatată și nesemnată a fost ulterior înmânată unui ofițer cu funcție de conducere în cadrul B.C.C.O. Ploiești, pentru a fi valorificată”, acuză procurorii DNA.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate