Doi generali UNPR s-au întâlnit pe „câmpul tactic” al Justiției

Doi generali UNPR s-au întâlnit pe „câmpul tactic” al Justiției

Fostul vicepremier Gabriel Oprea și-a salutat colegul de partid, pe fostul edil Neculai Onțanu, aflat la ananghie, în boxa arestaților

Gabriel Oprea s-a prezentat, ieri dimineaţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde un judecător de cameră preliminară a luat în discuţie primul termen în dosarul în care fostul vicepremier şi ministru de Interne a fost deferit Justiţiei pentru achiziţiile ilegale de la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). Printre achizițiile făcute pe banii DIPI, susțin anchetatorii, s-au numărat un autoturism Audi A8, de circa 90.000 de euro, precum şi mobilă nouă şi o cabină de duş pentru biroul ministerial al lui Oprea.

Fostul ministru de Interne a evitat cât a putut contactul cu jurnaliştii şi a ales să urmărească, dintr-o bancă, întreaga şedinţă de judecată. Sala, aproape pustie atunci când a intrat generalul, a devenit în scurt timp arhiplină la momentul strigării, cu prioritate, a cauzelor cu arestaţi.

Întâlnirea generalilor

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul lider al UNPR l-a remarcat în boxa celor privați de libertate pe vechiul său coleg de partid, generalul Neculai Onțanu. Fostul edil al Sectorului 2 fusese adus încătuşat pentru judecarea în şedinţă secretă a contestaţiei formulate împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de prelungire a măsurii arestului preventiv. Cu privirea mai tot timpul în pământ, legat cu cătuşe de „mâna dreaptă” de la Primărie, fostul său consilier Toma Şutru, Onţanu l-a observat pe Oprea abia când judecătoarea a declarat şedinţa secretă, moment în care cei doi s-au salutat, lucru care l-a mai înseninat pe fostul primar. În aceeaşi sală de judecată, fostul lider UNPR s-a întâlnit cu alţi doi politicieni, „veterani” ai instanţelor. Senatorul Dan Şova şi fostul şef al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, au venit pentru debzaterea contestaţiilor împotriva măsurilor preventive. Ieri seară, magistraţii i-au ridicat primului controlul judiciar, iar celui de-al doilea i-au respins cererea.

Retragere strategică

Nevoit să părăsească sala pe perioada în care se judeca dosarul lui Onțanu, generalul Oprea a trebuit să înfrunte importante efective de jurnalişti, „înarmaţi” cu telefoane mobile, microfoane şi teribilele camere digitale ultra-rapide.

Flancat de avocaţi, Oprea a străpuns barajul mass-media şi s-a ascuns de „tirurile” de blitz-uri în spatele a două coloane uriaşe de granit, de unde nu s-a mişcat timp de aproape o oră, până când s-a putut reîntoarce în sală. Numai că un „inamic” l-a ochit şi aici şi a apăsat declanşatorul unei camere, surprinzându- l în „tranşee”, singur şi descoperit.

La ieşirea din sediul ICCJ , după şase ore petrecute în instanţă, Gabriel Oprea a „capitulat” şi a acceptat să dea declaraţii: „Vreau să spun că în timpul mandatului meu de la MAI s-au achiziţionat legal peste 5.000 de maşini. Această maşină a fost luată legal de către DIPI pentru a-şi operaţiona o structură de pază demnitari, nu este maşina mea, este a ministerului şi se află în garaj”.

Gabriel Oprea conduce UNPR prin intermediul a două secretare!

Fostul vicepremier Gabriel Oprea îl supraveghează îndeaproape pe urmaşul său la cârma UNPR, Valeriu Steriu, fiind informat cu minuţiozitate despre toate acţiunile acestuia. Potrivit surselor „Evenimentului Zilei”, generalul primeşte rapoarte detaliate referitoare la tot ce se întâmplă în partid. Informările sunt elaborate de cele două secretare personale: Elena Ganea şi Adela Loredana Neagu. Secretara Elena Ganea este angajată a Centrului de Dirijare a Zborurilor Bucureşti şi are drept de semnătură, în numele UNPR, în ceea ce priveşte transferurile financiare. Valeriu Steriu nu o agreează deloc pe Ganea – s-a lăudat (printre apropiaţi) că o va da afară din partid, dar nu se încumetă să facă nimic în acest sens! Potrivit surselor noastre, Ganea şi-a permis să-i dea şi unele indicaţii politice lui Steriu, pretextând că are „verde” de la general. La rându- i, Adela Loredana Neagu (fostă Popescu) a fost secretar executiv al UNPR şi consilieră a lui Oprea pe probleme de comunicare, în perioada în care generalul a condus Internele. Ea este suspectă că şi-a plagiat teza de doctorat susţinută la Academia Naţională de Informaţii, chiar sub coordonarea lui Oprea.