Editura Evenimentul si Capital

EVZ demontează documentul prin care Antena 3 l-a atacat din nou pe Traian Băsescu. Este un fals grosolan. În actele Securității se folosea obligatoriu numele conspirativ!

Traian Băsescu
Autor: | | 102 Comentarii | 55619 Vizualizari

Asistăm la o nouă operațiune de compromitere a lui Traian Băsescu cu un document falsificat atât de rudimentar, încât putea fi observat ușor chiar și de către angajații de la postul lui Voiculescu

La Antena 3 a fost prezentat, marți seară, un așa-zis document, care ar fi trebui să ateste legăturile lui Traian Băsescu cu Securitatea înainte de 1989. Doar din frânturile prezentate de Mihai Gâdea pe post, fiindcă documentul nu a fost prezentat în totalitate, se poate vedea că este vorba de un fals grosolan. Un fals menit să confirme noile acuzații adresate de fostul ofițer de Securitate și membru PNL (ex PDL), Silvian Ionescu. Îmi permit să susţin acest lucru pentru că, din 1992, am citit şi publicat în paginile EVZ o grămadă de documente ale Securităţii și am înţeles modul în care erau redactate.

Prima suspiciune

Potrivit sursei citate, raportul este adresat de către comandatul unităţii 0544, generalul- colonel Aristotel Stamatoiu, generalului-colonel Iulian Vlad, şeful Securităţii statului. Documentul este datat 16 octombrie 1984.

Aici apare primul element de suspiciune. Potrivit ierarhiei şi regulamentelor aflate în vigoare în acel moment, generalul Aurel Stamatoiu era subordonat direct ministrului de interne, George Homoşteanu, iar în anul 1984, Iulian Vlad nu era șeful Securității Statului, ci doar secretar de stat în Ministerul de Interne, cu atribuţii pe linia de contra-spionaj şi combaterea terorismului.


FOTO:Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii în care a fost dezvăluită și dezbătută plastografia calomniatoare FOTO: ANTENA3Falsul, ca „realitate”

Șeful Departamentului Securității Statului în data de 16 octombrie 1984, data falsului document, era nimeni altul decât Tudor Postelnicu. Pentru cei care cunosc modul în care circulau documentele între responsabilii Securităţii, apare extrem de ciudat ca o unitate care nu este subordonată să adreseze un raport de asemenea fel unui responsabil al unei cu totul alte linii de muncă decât cea de propagandă politică.

Dar, ca să fie clar, în 1984, Iulian Vlad nu era șeful Departamentului Securității, acesta se numea Tudor Postelnicu! Generalul-colonel Iulian Vlad a devenit şeful Securităţii Statului în 1987, iar Tudor Postelnicu era în acelaşi an ministru de Interne. Deci, falsul prezentat de Antena 3 descrie o realitate politică care va fi valabilă doar peste 3 ani, în 1987.


FOTO: Peste partea de sus a unui document cu antet și adnotări a fost suprapus un text referitor la Traian Băsescu

Transcrierea materialului prezentat la Antena 3:

Ministerul de Interne

Tovarășului adjunct al Ministrului

General-Colonel Iulian Vlad

Dirijarea rețelei informative din Port Constanța privind problemele profesionale de character specific muncii operative, în baza ordinului dvs, nr. S/ODR11779 din 09.05.84, a fost aplicat în conformitate cu desfășurătorul acțiunii „Partenerul”.

Prin organul operativ mr. Dumitru Nicușor s-au dispus toate măsurile privind acțiunile politice care să reflecteze poziția marinarilor față de evenimentul de prim ordin Congresul al XIII-lea al PCR. Materialele specifice de propagandă pentru orientarea opiniilor și atragerea simpatiilor s-a realizat prin legătura directă Băsescu Traian. Despre Băsescu Traian precizăm că își manifestă adeziunea față de politica PCR și am ordonat susținerea sa materială cu suma de 1.500 (una mie cinci sute) dolari USA pentru subvenționarea rețelei în cadrul noilor deziderate.Erorile flagrante

O sursă din cadrul CNSAS mi-a spus că mai există un element care t ransformă hârtia prezentată de Antena 3 într-un document fără nicio valoare: generalul- colonel Aristotel Stamatoiu avea să fie numit şeful CIE (Centrala de Informaţii Externe) abia pe 1 decembrie 1984. Ceea ce înseamnă că la data așa-zisului raport nici măcar el nu era pe poziţia invocată de autorii plastografiei. Generalul- colonel Aristotel Stamatoiu era, la momentul datării documentului, adjunct al generalului Nicolae Pleșiță. În octombrie 1984, generalulcolonel Aristotel Stamatoiu se ocupa, în cadrul Informațiilor Externe, de firma „Dunărea”.

1% adevăr, 99% minciună

Singurul element corect este că generalul-colonel Iulian Vlad chiar era general colonel, fiind avansat la 23 august 1984. Avem toate elementele să spunem că Iulian Vlad, în 1984, nu putea primi un asemenea raport, deci documentul este fals.

Al doilea element care probează falsul

Un al doilea element care ne arată că asistăm la un fals grosolan este structura documentului. Raportul este dactilografiat, având toate elementele scrise la maşină. De la indicativele unităţilor, la numele ofiţerilor, până la cel al lui Traian Băsescu, toate aceste elemente, repet, sunt dactilografiate.

Modul de redactare a unui asemenea raport înainte de 1989 era total diferit. Rapoartele erau dictate și bătute la mașină, numai că acolo unde apăreau numele operațiunilor, locațiilor, numele informatorilor, rezidenților sau ale ofițerilor deplin conspirați, se lăsa loc liber urmând ca acestea să fie completate de mână de către cel care întocmea raportul.


În 1984, Traian Băsescu era mai mult pe mare, fiind comandant de navă. Este greu de priceput cum răspândea materiale de propagandă în Portul Constanța, în condițiile în care naviga luni de zile la rând pe oceanele planetei


Aceste elemente de conspirativitate și păstrarea secretului erau folosite în mod OBLIGATORIU la toate rapoartele scrise de către responsabilii Securității, la orice nivel. Inclusiv Iulian Vlad sau Aristotel Stamatoiu atunci când redactau un raport către Nicolae Ceauşescu sau Tudor Postelinicu, lăsau locuri libere în document pe care le completau de mână. O dactilografă nu putea să cunoască numele, locurile și sumele de bani care s-ar fi împărțit de către Securitate.

În documentul prezentat de Antena 3 totul este scris la mașină. Un mod de redactare al unui raport al Securității IMPOSIBIL!

Folosirea numelui real, în loc de un nume de cod - argumentul nr. 3

Un al treilea element care arată fără cea mai mică umbră de îndoială că asistăm la o plastografie grosolană este menţionarea numelui fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, în acest document.

Nu există niciun motiv, nicio uzanță sau precedent prin care numele unei persoane care sprijinea o acțiune a Securității, ca informator, ca rezident! sau ca ofițer deplin conspirat să apară cu nume și prenume. Se folosea OBLIGATORIU numele conspirativ.

Ca să fiu şi mai clar, orice persoană care avea o anumită relaţie pe linia muncii informative cu Securitatea Statului primea unul sau mai multe nume conspirative, doar acestea fiind folosite în documentele interne ale Securităţii.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate