Editura Evenimentul si Capital

Doar la prezența la Antena 3 s-ar reduce taxa de protecție pe care Dacian Cioloș urmează s-o plătească lui Dan Voiculescu?! | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 15 Comentarii | 6687 Vizualizari

La un taifas din 7 ianuarie 2015, ziua mea de lucru, cum sînt pentru mine toate zilele convențional sărbătorești, fără nici o legătură cu stările interioare, i-am zis lui Sabin Orcan, gazda emisiunii de la B1tv, că evenimentul principal al Guvernării Dacian Cioloș, unul dintre acele fapte despre care marii prozatori ruși ar fi notat că spun mai mult decît o epopee, a fost prezența premierului la Sinteza zilei de la Antena 3.

Cum în emisiune s-au spus multe și mai ales cum, Sfîntul Ion fiind, mulți români vor fi ascultat îndemnul Miței Baston din D-ale carnavalului și se vor fi dedat la un chef, simt nevoia să mă explic aici și acum, în scris, poate și pentru că scrisul e pentru mine un mijloc de comunicare mult mai la îndemînă decît zisul pe la televiziuni.

Din motive pe care nu vreau să le convoc, în România postdecembristă, ca și în România lui Caragiale, consumatorii de presă (folosesc formula asta pentru a-i include și pe telespectatori), văd în publicații nu un mijloc de a se informa, ci un prilej de a-și satisface propriile trăiri în materie de politică.

Așa s-a ajuns în ultimii ani că telespectatorii Antenei 3 nu s-ar uita în veci la B1tv, iar cititorii Evenimentului zilei sau ai Hotnews, n-ar urmări Antena 3 decît doar pentru a-și confirma propriile grețuri.

De această împărțire a telespectatorilor au ținut cont toți politicienii adversari ai PSD.

Dan Voiculescu, patronul din pușcărie al Antenei 3, a fost încă de pe vremea lui Nicolae Ceaușescu un aliat al PSD.

Prin urmare, toți politicienii care au ținut să-și arate deosebirea de PSD au evitat să apară la Antena 3.

Traian Băsescu, politician născut, a întreținut dinadins o dușmănie cu postul lui Dan Voiculescu:

1. A dat și dă bine la electoratul de Dreapta să te înjure Antena 3.

2. Pentru electoratul sofisticat, umblat și prin alte locuri din lume decît prin suburbiile Cocîrlaților din Deal, Antena 3 cultivă o viziune primitivă despre lume și viață, transpunere în practică a viziunii de ofițer a lui Dan Voiculescu.

De această regulă au ținut cont toți politicienii de Dreapta. Cînd au fost invitați, cum s-a întîmplat cu premierul MRU, s-au dus numai și numai pentru a demonstra, de exemplu, că Mihai Gâdea e o combianție perfectă între un predicator de duzină și un măscărici de telenovelă.

Cum Antena 3 a dus campanii sălbatice, încălcînd normele profesionale, și normele care diferențiază omul de posesoarele de copite, împotriva multor ziariști, postul întreține în redacțiile bucureștene redacții o antipatie profundă. Pe drepte cuvînt, unii dintre ziariștii băcălăriți de Antena 3 susțin că un politician nu poate veni să le dea un interviu după ce-a fost pe la Antena 3 fără să-și clătească gura cu dezinfectant.

Spre suprinderea acestor ziariști, dar și a cititorilor și telespectatorilor care urăsc Antena 3, premierul Dacian Cioloș a fost invitatul lui Mihai Gâdea la Antena 3.

Nu s-a dus însă precum MRU sau Crin Antonescu, pentru a face față tendențiozității propagandistice a lui Mihai Gâdea, ci pentru a se scălda în surîsurile curtenitoare ale acestuia, pupici trimiși noului premier, din pușcărie, de Dan Voiculescu prin intermediul vătafului său lăsat la conducerea postului.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate