Editura Evenimentul si Capital

Doamnă Firea, cu regret constatăm că neglijaţi să aruncaţi o privire de la geamul Primăriei! | România cititorilor

Alexandru Ghillis
Autor: | | 2 Comentarii | 1468 Vizualizari

După cum se vede, timpul trece nemilos de repede şi... Iată!... Deja au şi zburat primele 365 de zile din complicata dumneavoastră viaţă de edil general, în care – să recunoaştem – nu s-a întâmplat mai nimic spectaculos din ceea ce ni s-a promis, în afara tumultului creat de confruntările politice dâmboviţene, izvor de euroi pentru malaxorul mass-media, care a avut zilnic ce să toace.

În august 2016, într-un articol indirect adresat dumneavoastră – publicat atât în cotidianul Evenimentul zilei Altfel, cât şi în EVZ.RO – în calitate de bucureştean, care deşi nu v-a votat, v-am rugat ca, odată revenită în sediul proaspăt renovat al Primăriei Municipale, să acordaţi numai un minut pentru a vă uita chiar vizavi, peste bulevard, unde puteţi admira o întinsă oază de verdeaţă, Parcul sau Grădina Cişmigiu. Renumit simbol şi reper central bucureştean încă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În ceea ce mă priveşte, este posibil ca, în august 2016, fără să-mi dau seama, să fi fost chiar mai credul decât poate că sunt în prezent! Cât despre dumneavoastră, desigur că nu v-aţi făcut timp de a arunca o privire pe fereastră, părându-vi-se, probabil, neimportantă solicitarea, căci nu se regăsea, cu siguranţă, în pachetul de promisiuni aprobate de partid! Şi câte amintiri ale generaţiilor de bucureşteni se leagă de acest parc, ce aparţine istoriei Bucureştilor! Pot fi ele acum ignorate?

Deşi această veche zonă verde centrală, proiectată odinioară de Wilhelm Mayer, un cunoscut grădinar şi peisagist al acelor timpuri, se află pe lista monumentelor istorice din Bucureşti, nu reuşeşte, după cât se vede, să trezească oarece interes, dacă nu din partea diriguitorilor care răspund de patrimoniul socio-cultural din această ţară, ar fi fost benefic măcar ca obiectivul să se afle în atenţia edililor care s-au perindat până în prezent la cârma Capitalei. Dar se pare că nu este aşa nici acum! Fiindcă altfel nu se explică, decât prin lipsă de interes, faptul că nu s-a schimbat mai nimic din ceea ce am constatat în urmă cu un an. Reabilitarea Cişmigiului nu „ia maul” alegătorilor?

Azi, dacă se încumetă la o simplă plimbare, agale, pe aleile parcului, fără o ţintă anume, oricine poate remarca că observaţiile de atunci: „...gazonul neîngrijit, în unele părţi uscat, ars de soare sau chiar lipsă; alei cu asfaltul deteriorat de multă vreme şi la fel şi cele foste cândva pietruite; alei de pe care au dispărut scaunele sau băncile, care existau altădată şi nu au mai fost înlocuite cu nimic; o mulţime de scaune şi bănci care nu pot fi folosite din cauza dejecţiilor porumbeilor şi ciorilor...” precum şi altele, care – în ansamblu – rămân în memorie, aşa încât nu va mai fi tentat(ă) prea curând să-şi îndrepte paşii spre aleile mediatizatei grădini bucureştene, aflată taman vizavi de Primăria Generală. Teoretic, chiar sub ochii şefului acesteia. Numai să vrea şi să poată!

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 1
Tag-uri: Firea, EVZStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X