Editura Evenimentul si Capital

DNA i-a făcut CV-ul lui Adrian Duicu: “A donat PSD- ului în 2013 suma de 36.000 de lei, cea mai ridicată sumă raportată pentru un donator!”

14-04/botez-achitat-cu-bani-fal-i-la-restaurantul-lui-adrian-duicu-poli-i-tii-au-deschis-o-ancheta-110444-465x390
Autor: | | 5 Comentarii | 1645 Vizualizari

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi alte opt persoane au fost trimişi în judecată în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Procurorii DNA i-au făcut o caracterizare lui Adrian Duicu, în care a arătat cum a crescut influența sa politică și a  prezentat imperiul său de firme pe carel controla prin interpuși.

 • Duicu Ioan-Adrian exercita la momentul comiterii faptelor care fac obiectul cauzei funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Mehedinţi a Partidului Social Democrat şi pe cea de preşedinte a Consiliului judeţean Mehedinţi.
 • În anul 2004 (când a fost ales pentru întâia dată consilier judeţean) Duicu Ioan-Adrian avea calitatea de secretar general executiv al organizaţiei judeţene Mehedinţi a Partidului Social Democrat (în aceeaşi perioadă Duicu Ioan-Adrian deţinea calitatea de director în cadrul SNP Petrom - Sucursala PECO Mehedinţi); ulterior Duicu Ioan-Adrian a devenit preşedinte al organizaţiei judeţene Mehedinţi.
 • Acesta a fost ales consilier judeţean atât în mandatul 2004-2008, cât şi în cel 2008-2012; odată cu începutul acestui de-al doilea mandat de consilier judeţean Duicu Ioan-Adrian a fost ales (la data de 26 iunie 2008) şi vicepreşedinte al Consiliul judeţean Mehedinţi.
 • Cel de-al doilea mandat de consilier judeţean (2008-2012) a fost exercitat cu o întrerupere, din noiembrie 2009 până în august 2011 (asupra acestor probleme vom reveni ceva mai pe larg mai jos, acestea ţinând de situația de conflict de interese în care s-a aflat Duicu Ioan-Adrian, situaţie care a stat la originea comiterea unora dintre infracţiunile care fac obiectul cauzei de faţă, cele ce vor fi prezentate în Capitolul I).
 • La alegerile locale din 10 iunie 2012 Duicu Ioan-Adrian a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Mehedinţi, calitate din care a comis infracţiunile care fac obiectul cauzei.
 • În contextul în care la alegerile parlamentare care au avut loc în decembrie 2012 în judeţul Mehedinţi Partidul Social Democrat a obţinut rezultate foarte bune (reprezentanţii alianţei politice Uniunea Social Liberală, din care acest partid făcea parte, câștigând toate cele patru colegii pentru Camera Deputaţilor şi ambele colegii pentru Senat), influenţa lui Duicu Ioan-Adrian în cadrul structurilor de conducere ale Partidului Social Democrat a sporit exponenţial, influenţă de care acesta avea să se folosească la comiterea infracţiunilor care fac obiectul cauzei, după cum se va arăta mai jos. (La creşterea acestei influenţe exercitate de către Duicu Ioan-Adrian în cadrul structurilor de conducere ale Partidului Social Democrat au contribuit şi donaţiile semnificative pe care acesta le-a făcut partidului; astfel, potrivit informaţiilor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă acesta a donat partidului în anul 2013 suma de 36.000 de lei, cea mai ridicată sumă raportată pentru un donator.)
 • Această influenţă sporită pe care Duicu Ioan-Adrian a dobândit-o în cadrul Partidului Social Democrat avea să ducă la numirea sa, în cadrul Congresului Partidului Social Democrat din data de 8 noiembrie 2013, în funcţia de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali ai Partidului Social Democrat (structură internă a partidului care cuprinde preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene Administrative, consilierii judeţeni, primarii, viceprimarii şi consilierii locali din municipii, sectoarele municipiului Bucureşti, oraşe şi comune, membri ai PSD şi este constituită ca structură internă a partidului, conform art. 219 din Statutul Partidului Social Democrat).
 • Totodată, din vara anului 2013 Duicu Ioan-Adrian devenise şi membru al Biroul Permanent Naţional al partidului (organul operativ de analiză şi decizie al partidului între şedinţele Comitetului Executiv Naţional şi se întruneşte săptămânal sau ori de câte ori este necesar, potrivit art. 160 din Statutul Partidului Social Democrat).
 • Din calitatea de preşedinte al organizaţiei judeţene Mehedinţi a Partidului Social Democrat (partid care, de la finele anului 2012, se află la guvernare) Duicu Ioan-Adrian exercita o autoritate directă atât asupra membrilor de partid, cât şi asupra persoanelor care ocupau funcţii de conducere în instituţiile şi serviciile publice de la nivel judeţean şi local, instituţii şi servicii în cadrul cărora numirile în funcţiile de execuţie şi de conducere erau, de cele mai multe ori, influenţate de „factorul politic”, după cum se va vedea în cuprinsul prezentului rechizitoriu (în ciuda prevederilor legale care prevăd proceduri şi criterii obiective de numire şi promovare în funcţiile publice).
 • În calitatea sa de preşedinte a Consiliului judeţean Mehedinţi, Duicu Ioan-Adrian exercita de asemenea o influenţă şi autoritate directă atât asupra membrilor consiliului judeţean, precum şi asupra primarilor localităţilor din judeţ.
 • Firmele ascunse ale lui Adrian Duicu         

  Loading...
  Pagina 1 din 2  Alte articole din categoria: Justiţie

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK
  evz.ro

  Articole salvate