Editura Evenimentul si Capital

Acţiune DNA de AMPLOARE! Directorii CFR, trimişi în JUDECATĂ. Acuzaţi de COMBINAŢII cu hotelul Astoria

Autor: | | 0 Comentarii | 1015 Vizualizari

În ciuda scandalului în care este implicată Laura Codruţa Kovesi, DNA continuă să supervizeze atent afacerile pe care oamenii din conducerile instituţiilor de stat le fac pentru profitul lor personal.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor

UDOR COSMIN ADRIAN, la data faptei director adjunct al Societății Feroviare de Turism (S.F.T.) – C.F.R. S.A., cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, GLIGA LUMINIȚA LAURA, la data faptelor director general al Societății Feroviare de Turism (S.F.T.) – C.F.R. S.A., cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, - abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, DUMITRACHE BOGDAN, la data faptei executor judecătoresc, cu privire la săvârșirea infracțiunii de stabilire a unei valori diminuate cu ocazia executării silite.

Procurorii au descris în rechizitoriu împrejurările în care fostul Hotel Restaurant Astoria, din Capitală, care a aparţinut Societăţii Feroviare de Turism SFT CFR SA şi care a trecut în proprietatea unei societăţi private la un preţ modic. Mişcarea a fost făcută printr-o procedură de executare silită iniţiată ca urmare a neachitării unor datorii.

procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA este o societate comercială pe acţiuni care funcționează sub autoritatea Ministerului Transporturilor și gestionează active aflate în proprietatea statului.

Societatea are ca obiect de activitate, printre altele, transportul feroviar de călători cu specific de turism feroviar, înfiinţarea, organizarea şi întreţinerea de muzee cu specific feroviar, hoteluri și alte mijloace de cazare. În prezent, societatea se află în reorganizare judiciară

Inculpatul Udor Cosmin Aurelian, în calitate de director general delegat al Societății Feroviare de Turism SFT CFR SA, cu încălcarea legislației primare și fără a avea aprobările necesare (ale Consiliului de Administrație ale compartimentului financiar și ale celui juridic), a semnat, la data de 6 iulie 2007, două contracte de asistență juridică cu o societate profesională de avocați, pentru reprezentare legală în litigii, deși în cadrul societății funcționa un compartiment juridic :

- Un contract de asistență juridică având ca onorariu suma de 3500 euro lunar plus TVA și un onorariu de succes de 10% la sumele recuperate;

- Un contract de asistență juridică având ca onorariu suma de 3000 euro lunar plus TVA și un onorariu de succes de 10% la sumele recuperate;

Ambele contracte prevedeau că întârzierea la plata onorariului cu mai mult de 30 de zile atrage penalități de 0,3% pe zi întârziere și conțineau clauze potrivit cărora toate litigiile în legătură cu executarea contractelor sunt de competența unei instanțe arbitrale.

Pe baza celor două contracte, în perioada 6 iulie – 6 septembrie 2007 și în perioada 15 octombrie – 6 decembrie 2007, societatea de avocați a emis facturi către Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA, reprezentând servicii de asistență juridică, deși unele servicii de asistență juridică au fost prestate, altele nu au fost prestate.

Pentru facturile emise pentru perioada 6 iulie – 6 septembrie 2007, inculpatul Udor Cosmin Aurelian a aprobat plata, către societatea de avocați, a sumei de 34.752 lei, pentru servicii de asistență juridică, deși acestea nu au fost prestate de către societatea de avocatură.

Ulterior, pentru facturile emise pentru perioada 15 octombrie – 6 decembrie 2007, inculpata Gliga Luminița Laura, în calitate de director general al Societății Feroviare de Turism ”SFT - CFR” SA, nu a aprobat plata, către societatea profesională de avocați, deși în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2008 Societatea Feroviară de Turism SFT CFR SA avea pentru acest capitol bani la dispoziție, iar serviciile fuseseră prestate.

În aceste condiții, societatea de avocatură a procedat la executarea silită pentru suma de 199.217 lei și, în acest scop, s-a adresat unui birou de executare judecătorească.

Pagina 1 din 2
Tag-uri: DNA, CFR, AstoriaStirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X