Editura Evenimentul si Capital

„Directoarea-dictator” de la Grădinița 222 lovește din nou! | EVZ EXCLUSIV

Autor: | | 0 Comentarii | 975 Vizualizari

EVZ relatează de câteva zile despre sumedenia de nereguli care s-au adunat în „portofoliul” directoarei Grădiniței 222, din Capitală, Sofia Romanescu. Tot mai mulți părinți ne-au spus că, de mai mult timp, au reclamat fapte reprobabile, atât la Primăria și Inspectoratul Școlar ale sectorului 1, dar și la cel General al Capitalei, dar factorii abilitați nu au luat nici un fel de măsuri

Cele mai multe sesizări sunt legate de costurile prea mari ale produselor alimentare, dar și de regimul draconic instituit de conducerea respectivei unități de învățământ. „Au mai fost discuții și anul trecut vizavi de furnizori, de banii pe care îi plătim. Pentru că se plătesc 15 lei pe zi pentru fiecare copil. Numai că, doar copiilor de la grupa mare li se dă la gustare un fruct întreg, la celilalți numai jumătate”, ne-a relatat, cu năduf, un tată. „În plus, s-au dat micuților iaurturi expirate, iar aceștia s-au simțit rău, au vomat!”

„În picioare, cu mâinile sus!”

„Fetița mi-a povestit că, dacă cineva vorbește la masă, este ridicat cu mâinile în sus. Sunt sigură că spune adevărul, nu are decât 3 ani și ceva și chiar nu știe să mintă. De fapt, am aflat de chestia asta, pentru că m-a pus pe mine să fac acest lucru, când am vorbit acasă, la masă! Dacă unul dintre copii solicită un supliment, nu îl primește, pentru că, după spusele educatoarelor, ar însemna ca alt micuț să nu aibă ce mânca!”, ne-a povestit o mămică.

Cert este că oamenilor le este frica sa vorbească public, ca să nu se răsfrângă asupra copiilor. „Personal, i-am atras atenția să nu mai țipe la copii. Mi s-a răspuns că dacă nu țipă la ei, nu poate face față, nu-i poate disciplina. Mă surprinde mentalitatea asta, pentru că este tânără, altă generație, iar vremurile s-au schimbat, nu mai este ca acum 35-40 de ani, când eram noi la grădiniță”, a conchis interlocutoarea noastră.

Copii bolnavi și cu păduchi

Că nu s-au luat nici un fel de măsuri concrete, o demonstrează și un grup de părinți care sesizau Inspectoratului Școlar General, prin adresa 8740/13.04.2016, mai multe nereguli. Astăzi stipulăm câteva dintre ele :

„Copiii care adormeau mai greu nu mai erau culcați, ci scoși afară din sala de grupă, ținuti pe hol până se trezeau ceilalți (sunt filmările camerelor video, dar și ale părinților cu ajutorul copiilor); mâncarea era gătită în unitate, dar era foarte puțină și de proastă calitate; copiii erau primiți în grădiniță bolnavi, cu diverse boli, cu păduchi, iar părinții ceilalti nu erau înștiințați; doamna administrator, cea care încasează banii pentru norma de hrană, activități extracurriculare și pentru opționale avea program doar până la ora 14.00, noi fiind părinți ce lucrăm până la ora 16, chiar 17, iar dimineața, de cele mai multe ori, eram contra cronometru” etc…

Monitorizare doar pe hârtie

În răspunsul cu nr. 8740/12.05.2016 al Inspectoratului, se preciza sec: „Pentru aceste aspecte evidențiate, unitatea de învățământ va fi monitorizată în vederea celor semnalate”.

Halal monitorizare, și asta pentru că și în ziua de astăzi părinții reclamă aceleași nereguli.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate