Editura Evenimentul si Capital

DIRECTIVĂ UE. România va trebui să țină cont de prezumția de nevinovăție până la sfârșitul procesului

Autor: | | 3 Comentarii | 1549 Vizualizari

Uniunea Europeană ne arată încă o dată de ce drepturile omului sunt parte importantă a unui proces juridic. În spiritul acestor drepturi de care trebuie să se bucure orice cetățean european, deci și românii, trebuie privită și intervenția CCR cu privire la interceptări, a Guvernului și Președinției.

Zilele trecute, la Strasbourg, parlamentarii europeni au luat o decizie ce va trebui implementată în fiecare țară membră a Uniunii în următorii doi ani.

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicată Directiva (UE) 2016/343 a Parlamentului European și a Consiliului privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, drepturi consacrate în articolele 47 și 48 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, după cum consemnează site-ul specializat juridice.ro.
Această directivă se aplică persoanelor fizice care sunt suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale. Ea se aplică în toate fazele procedurilor penale, din momentul în care o persoană este suspectată sau acuzată de comiterea unei infracțiuni sau a unei presupuse infracțiuni până când hotărârea prin care se stabilește că persoana respectivă a comis infracțiunea în cauză rămâne definitivă. Statele membre se asigură că persoanele suspectate și acuzate beneficiază de prezumția de nevinovăție până la dovedirea vinovăției conform legii.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate