Editura Evenimentul si Capital

Din enigmele lui 2015: A făcut parte și PSD din Planul de instalare a Guvernului Personal al lui Klaus Iohannis?! | ROMÂNIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 24 Comentarii | 6386 Vizualizari

Sub titlul O enigmă mai mare decît Teroriștii din decembrie 1989: A știut Klaus Iohannis cu mult înainte de noaptea de 30 octombrie 2015 de izbucnirea incendiului de la Colectiv?! am dat curs pe cristoiublog.ro nedumeririlor iscate de comportamentul lui Klaus Iohannis după Tragedia de la Colectiv din 30 octombrie 2015, comportament care lasă bizara impresie că președintele a dat curs unui Scenariu știut de el, dacă nu chiar scris de el cu mult dinaintea Incendiului.

Mai precis, observam că asemenea lui Ion Iliescu din decembrie 1989, Klaus Iohannis nu e surprins o clipă, o singură clipă, de evenimente care, cel puțin teoretic, se supun legii zise și a hachițelor vieții. Ca și cum ar fi așteptat deja pregătit Incendiul, el  trece rapid, fără să ezite, fără să se întrebe o clipă ce-a fost acolo ( unui om normal i se deschid în față, în astfel de împrejurări, multe ipoteze, inclusiv cea a unui atentat terorist), Klaus Iohannis  postează pe facebook un text minuțios elaborat și împinge din start,  înainte de primele rezultate ale  investigației, ancheta în direcția corupției care ucide, definitorie, desigur, pentru  Guvernarea Victor Ponta. Luni, 4 ianuarie 2015, după două luni de la începutul cercetărilor Organismul de specialitate pentru c investigarea unor astfel de tragedii, a anunțat că doar  în februarie 2016,  după patru luni de  lucru, poate spune ce s-a întîmplat la Colectiv. Lui Klaus Iohannis, de profesie politruc, i-au trebuit doar cîteva ore pentru a se pronunța asupra cauzelor. Mai mult, așa cum remarcam pe cristoiublog. ro, el știe dinaintea consultărilor de la Cotroceni că PSD nu va propune nici un premier, ba mai mult, că PSD va vota în chip delirant Guvernul Dacian Cioloș și, prin aceasta, renunțarea de bunăvoie și nesilit de nimeni la Guvernare.

 

Șirului de enigme care definesc Prăbușirea Coaliției de Guvernare PSD-UNPR-ALDE și instalarea Guvernului Personal al Președintelui, după formula Guvernelor personale ale lui Carol al II-lea, li se adaugă una:

Comportamentul straniu al lui Liviu Dragnea și a echipei sale din fruntea PSD.

Să fim bineînțeleși.

Democrația, așa cum se învață la școală, înseamnă alegeri libere și corecte, după o campanie electorală.

La alegeri se prezintă în fața electoratului partidele politice cu oferta lor.

Electoratul decide care dintre partide merită să guverneze țara.

Cei aleși de electorat sînt corupți, sfrijiți, analfabeți, supraponderali, curve sau perverși?

N-are importanță.

Dacă Legea le-a permis să candideze și electoratul i-a ales, voința electoratului nu se discută.

Se execută.

Ce-ar fi trebuit să se întîmple într-o democrație după demisia Guvernului Victor Ponta?

Ceea ce cereau procedurile democratice:

Conducerea PSD consulta conducerile UNPR și ALDE dacă mai vor să fie în Coaliția de guvernare.

Dacă aceste consultări arătau PSD că Alianța s-a spart, conducerea PSD mergea la consultările de la Cotroceni pentru a anunța că intră în Opoziție.

Dacă aceste consultări arătau că Alianța rezistă, conducerea PSD mergea la Cotroceni cu o propunere de premier.

Factorul Constituțional, președintele, era obligat să reacționeze astfel:

1. Dacă PSD anunța că poate face o majoritate guvernamentală, să încredințeze PSD formarea Guvernului.

2. Dacă PSD anunța că nu poate face o majoritate, să încredințeze formarea Guvernului unui alt partid, PNL, de exemplu.

Dacă acest partid nu reușea să facă majoritatea, fie în timpul negocierilor, fie la votul din Parlament, președintele putea apela la un guvern de tehnocrați, pe motiv că ne aflăm într-o criză politică majoră.

Ce s-a întîmplat la noi?

Klaus Iohannis a impus un guvern în sfera partidelor cu mult înainte de Tragedia de la Colectiv.

Printr-un act arbitrar emoția colectivă a fost folosită pentru punerea între paranteze a elementelor definitorii ale democrației:

Partidele politice, alegerile libere și corecte.

La interviul de complezență dat TVR la Cotroceni, luni, 16 noiembrie 2015, interviu trecut cu vederea de televiziunile de știri, o nouă dovadă că Klaus Iohannis n-ar reuși să facă știri nici dacă ar avea o țiitoare expusă public, președintele a dezvăluit că Guvernul Dacian Cioloș e Guvernul Meu, pe care și l-a dorit:

„Este Guvernul României, dar prin guvernul meu am înţeles atunci şi înţeleg şi acum un guvern cu care colaborez, un guvern cu care căutăm împreună cele mai bune soluţii, cele mai bune abordări şi în politica internă şi, cu siguranţă, în politica externă, dar foarte important în ce priveşte securitatea naţională. Şi cred că acest guvern, care acum este în audieri în Parlament, în această după-amiază, au fost audiaţi în comisiile reunite cei propuşi pentru fotolii de ministru, acest guvern poate să fie şi chiar cred că va fi un guvern cu care voi colabora foarte bine.”

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate