DEZVĂLUIRI. Avocatul reţinut de procurorii DNA a primit şpagă de la patroni de clinici implicaţi în REŢEAUA DOCTORILOR PENALI

DEZVĂLUIRI. Avocatul reţinut de procurorii DNA a primit şpagă de la patroni de clinici implicaţi în REŢEAUA DOCTORILOR PENALI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări penale față de Ceyhun Cengizler, avocat în Baroul București, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată (câte trei acte materiale fiecare). El promitea pe bani intervenții pe lângă polițiști și magistrați.

Avocatul va fi adus astăzi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, informează DNA. Potrivit unor surse judciare, avocatul trebuie să intervină în favoarea afaceriştilor turci, Semseddin Daskiran şi Memitanli Suleyman, patronul Uromed Center. Concret, avocatula promis clineţilro săi, Semseddin Daskiran şi Memitanli Suleyman, că "îi va rezolva" problema judiciară cu care se confruntă prin intermediul "relaţiilor" sale în rândul poliţiştilor şi magistraţilor-procurori care instrumentau cauza, avocatul a solicitat acestuia, în perioada iunie- septembrie 2012, diferite sume de bani ce ar fi urmat să fie remise persoanelor în drept să decidă soluţia în dosarul în care denunţătorul avea calitatea de învinuit.

  • Avocat din Baroul București reținut de DNA pentru corupție. 15.000 de euro să "închidă un dosar"

Bani pentru "a mulţumi" poliţiştii

Astfel, în data de 22 iunie 2012, după ce împotriva lui Semseddin Daskiran s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara, avocatul Ceyhun Cengizler, a cerut şi a primit de la clientul său suma de 4.000 lei, bani destinaţi – conform afirmaţiilor primului- poliţiştilor implicaţi în anchetă pentru ca aceştia să fie "mulţumiţi" şi să aibă, în continuare o atitudine pozitivă faţă de Daskiran Semssedin.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Dezvăluirile din campania „Medicul de gardă”, confirmate de anchetă. Cum au corupt doi afacerişti turci 10 medici români: "Sunt săraci rău!"

Dosarul urma să fie "închis"

În cursul lunii septembrie 2012, avocatul Ceyhun Cengizler a solicitat lui Daskiran Semssedin plata sumei de 15.000 euro, bani destinaţi decidenţilor (magistraţilor) din dosar în scopul determinării acestora să "îl închidă" în termen de 3 săptămâni de la data plăţii. Denunţătorul a plătit avocatului suma de 15.000 USD.

Ulterior, tot în cursul lunii septembrie 2012, avocatul a cerut lui Daskiran Semssedin său suma de 5.000 euro care urma să fie remisă poliţiştilor din dosar pentru ca aceştia "aranjeze declaraţiile" de aşa manieră încât învinuitul să fie disculpat. Din această sumă, denunţătorul i-a înmânat avocatului suma de 3.500 euro.

  • Rețeaua DOCTORILOR PENALI. Asistenta cardiologului Sergiu Bârsan: ”Măi, Suleyman, la mine banii sunt înainte, ca la curve!”. LISTA COMISIOANELOR

Şpaga, dată prin fiu

Similar, pe 29 martie 2013, după audierea lui Memitanli Suleyman, la sediul Poliţiei capitalei, Ceyhun Cengizler, la ieşirea din sediul instituţiei, a cerut clientului său suma de 2.000 lei pentru "a-i cinsti" pe poliţiştii care lucrează în dosar, sumă din care a primit 1.500 lei.

La data de 29 martie 2013, după reţinerea lui Memitanli Suleyman pentru o perioadă de 24 de ore, Ceyhun Cengizler s-a întâlnit cu fiul acestuia în apropierea arestului Poliţiei Municipiului Bucureşti. Luând cunoştinţă de faptul că fiul nu a reuşit să îi transmită tatălui său un pachet, lăsând să se înţeleagă că ar putea avea influenţă asupra personalului locului de deţinerea, avocatul Ceyhun Cengizler a cerut de la acesta suma de 200 lei destinaţi "convingerii" poliţiştilor să primească alimentele pentru clientul său.

Ulterior, la aceiaşi dată, 29 martie 2013, avocatul Ceyhun Cengizler, după ce a explicat fiului lui Memitanli Suleyman că tatăl său riscă să fie arestat preventiv, pentru a evita acest lucru, a cerut susnumitului sumele de 5.000 de euro, 3.000 de USD şi 5.000de lei, bani pe care a pretins să-i fie remişi până la orele 11 ale datei de 30.03.2013. În acest context, avocatul a explicat fiului că suma respectivă va fi dată drept "şpagă" pentru ca procesul penal al tatălui său să se desfăşoare în stare de libertate. Avocatul a primit sumele de 5.300 de euro, 3.000 de USD şi 3.600 de lei pentru scopul arătat mai sus,