Editura Evenimentul si Capital

DEZVĂLUIRI INCENDIARE: Şefa TVR a fost la PSD înaintea audierii despre BLOCAREA INTERVIULUI lui Dacian Cioloş | UPDATE: Explicaţii despre decizia televiziunii publice

Irina Radu, directorul TVR. Sursa foto: ziuanews.ro
Autor: | | 21 Comentarii | 6074 Vizualizari

Directorul TVR, Irina Radu, a fost văzută ieşind din sala de grup a deputaţilor PSD înaintea audierilor despre blocarea interviului dat de premierul Dacian Cioloş pentru emisiunea "Viaţa Satului". Radu a fost audiată de comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.

UPDATE 15.51 Irina Radu, după audieri: "Da, mi-am dat OK-ul pe această decizie şi am dat şi explicaţiile, cred că se văd destul de clar din comunicat (comunicatul TVR - n.r.) (...). Vreau să vă puneţi întâi dumneavoastră o întrebare: dacă nu era campanie electorală, noi mai stăteam acum de vorbă pe tema asta? (...) Doi: 'cenzură', toate televiziunile au titrat 'cenzură la TVR'. Cenzură nu asta înseamnă, cenzură înseamnă să interzici să apară ceva, nu să planifici la o altă dată difuzarea sau să dai dintr-un interviu. Să fi dat 10 minute, iar 30 tăiate, aia era cenzură. (...) Aşa s-a vorbit despre o altă planificare şi nu înţelegem de ce neapărat trebuie să întrebe lumea când dăm, de ce dăm, de ce nu dăm. Asta mie, ca om şi ca jurnalist, îmi creează suspiciuni", a spus ea.

"Pe de altă parte, ca plus, cred că ne-am dat cu toţii seama, şi domnii parlamentari, şi noi, că trebuie schimbată legislaţia privind tratamentul personalităţilor în campania electorală. (...) Din punctul meu de vedere, ar trebui făcute precizări mult mai clare, pentru că această situaţie a dlui premier Cioloş este fără precedent. Bun, nu candidează, dar se află pe afişe, în spoturi şi tot ce am zis în comunicat", a mai declarat Irina Radu  

UPDATE 15.00 Şeful comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu (PNL), a anunţat că liberalii vor sesiza CNA-ul pentru că TVR ar fi recurs la "cenzură". Şefa TVR, Irina Radu, a spus după audieri că legislaţia nu este foarte clară în sensul în care este interpretabil cine poate să apară în emisiuni în timpul campaniei şi în ce calitate. Liderul deputaţilor PSD, Florin Pâslaru, a spus că TVR a procedat corect.

UPDATE 14.49 Comisia de etică a TVR va analiza circumstanţele care au condus la oprirea de la difuzare a interviului, a spus directorul televiziunii publice.

Comisia de cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor o audiază în acest moment pe Irina Radu, preşedinte-director general al TVR, pe tema amânării difuzării interviului acordat televiziunii publice de premierul Dacian Cioloş.

Audierile au loc cu uşile închise şi jurnaliştii nu au voie să asiste la dezbateri.

Şefa TVR, Irina Radu, a fost susţinută în conducerea televiziunii de către PSD.

TVR a anunţat sâmbătă seară că a decis să amâne difuzarea, duminică, a interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii 'Viaţa Satului', ţinând cont că este perioadă de campanie electorală. "Având în vedere perioada de campanie electorală pe care o traversăm, conducerea SRTv a decis amânarea difuzării interviului acordat de premierul Dacian Cioloş emisiunii 'Viaţa Satului'. Dorim evitarea oricăror interpretări care s-ar putea naşte din mai multe motive. Primul motiv decurge din faptul că premierul reprezintă imaginea de campanie a unui partid, ceea ce poate crea impresia unei emisiuni de campanie - şi ar fi incorect; imaginea premierului apare atât pe afişele, cât şi în clipurile electorale care se difuzează pe toate posturile, inclusiv la TVR", a precizat TVR, într-un comunicat.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate