Editura Evenimentul si Capital

DEZMĂȚ și DEPRAVARE la o mănăstire. Ce au făcut mai multe CĂLUGĂRIȚE sfidează bunul simț

Littlemore Priory a fost înfiinţată în 1110 ca mănăstirea de maici şi închisă forţat în 1525, din cauza desfrâului în care trăiau măcuţele
Autor: | | 5 Comentarii | 57000 Vizualizari

Ruinele unei foste mănăstiri de maici şi ale cimitirului acesteia au fost excavate recent lângă Oxford, într-o zonă în care se va ridica un stadion de fotbal. Se spune că multe din măicuţe şi-ar fi încălcat jurămintele de castitate şi ar fi trăit în păcat, fapt care a dus în cele din urme la desfiinţarea lăcaşului de cult, scrie dailymail.co.uk.

Potrivit arheologilor, mănăstirea respectivă - Littlemore Priory – ar fi fost înfiinţată în 1110 ca mănăstirea de maici şi închisă forţat 400 de ani mai târziu, în 1525, din cauza desfrâului în care trăiau măicuţele.

Potrivit lui Paul Murray, şeful cercetătorilor aflaţi la faţa locului, au fost descoperite 92 de schelete de femei, bărbaţi şi copii. Cel puţin 20 dintre acestea aparţin călugăriţelor de la Littlemore. Scheletul uneia dintre femeie a fost găsit cu faţa-n jos, cercetătorii fiind de părere că răposta a fost una dintre călugăriţele desfrânate. Poziţia anormală în care a fost înhumată ar putea fi interpretată drept o pedeapsă pentru păcatele comise.

Littlemore Priory a fost înfiinţată în 1110 ca mănăstirea de maici şi închisă forţat  în 1525, din cauza desfrâului în care trăiau măcuţele

Potrivit Discovery, ultima dintre stareţe, Katherine Wells (aflată în fruntea mănăstirii din 1507 până în 1518), a fost demisă din funcţie din cauza fărădelegilor pe care le săvârşise:  a adus pe lume un copil ilegitim al cărui tată era un preot din Kent şi şi-a însuşit diverse obiecte de valoare aparţinând mănăstirii pentru zestrea fiicei sale. Conform altor relatări din acele vremuri, o altă căugăriţă ar fi fost implicată într-o relaţie carnală cu un bărbat însurat din Oxford. Faptele au fost verificate chiar de episcop, care a vizitat mănăstirea doi ani la rând, în 1517, respectiv 1518.

Pentru că situaţia părea scăpată de sub control, în 1525, episcopia a obţint acordul Cardinalului Thomas Wolsey de a dizolva mănăstirea şi de a folosi fondurile acesteia pentru sprijinirea celui mai aristocratic colegiu de la Oxford.

Pagina 1 din 1



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Divertisment

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate