Editura Evenimentul si Capital

Dezăpezirea drumurilor judeţene, imposibilă, la Constanţa. Regia de Drumuri are conturile blocate

Autor: | | 1 Comentarii | 509 Vizualizari

Cu conturile blocate din cauza unei datorii de peste 20 milioane de lei la ANAF, Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa este în imposibilitate să asigure dezăpezirea drumurilor judeţene în sezonul rece. Prefectura şi Consiliul Judeţean Constanţa au semnalat blocajul premierului Dacian Cioloş care a ordonat ministrului de Interne să găsească o soluţie pentru rezolvarea situaţiei.

Drumurile judeţene din Constanţa sunt în administrarea Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Conturile Regiei sunt însă blocate, din 30 octombrie, în urma unui control ANAF. „Avem aprobat planul de dezăpezire, avem aprobate sumele necesare dar, astăzi, Regia are conturile blocate de către ANAF pentru o datorie de peste 20 milioane de lei ca urmare a neplăţii TVA-ului şi a impozitului pe profit. Plus penalităţile aferente. Ca urmare a bunului management al vechii conduceri a Regiei”, a explicat, astăzi, în şedinţa CJ Constanţa, vicepreşedintele instituţiei, Cristinel Dragomir.

Dat fiind sosirea iminentă a sezonului rece, conducerea CJ Constanţa l-a informat, astăzi, în videoconferinţa cu prefecţii, pe primul ministru Dacian Cioloş. „Singura soluţie pe care noi am identificat-o este ca aceste cheltuiei pentru materiale să fie făcute de către CJ Constanţa. Unele materiale, precum motorina, nu ţi le dă nimeni pe datorie. Trebuie plătită în avans, urmând ca la deconturile pe care le vom face, ulterior, cu Regia, după ce reuşim să deblocăm conturile, este să se scadă această sumă din valoarea contractului”, a sugerat, în videoconferinţă, vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir.

Premierul a dispus ca ministrul de Interne, Petre Tobă, să se ocupe, personal, de rezolvarea situaţiei drumurilor din Constanţa. „La finalul videoconferinţei domnul ministru ne-a asigurat, şi pe noi, şi prefectura judeţului Constanţa, că astăzi ni se va transmite soluţia”, spune Cristinel Dragomir. Ulterior, el a declarat pentru EVZ că secretarul de stat, Raed Arafat, i-a transmis.. să aştepte. Regia Judeţeană de Drumuri are stocuri pentru doar câteva zile, nefiind aprovizionată, pe termen lung, cu combustibil şi materiale antiderapante. „Probabil că după controlul Curţii de Conturi, actuala conducere a Regie va fi obligată să stabilească prejudiciul şi cine sunt persoanele vinovate”.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate