Editura Evenimentul si Capital

Despre MISTERUL contului de Twitter al lui Donald Trump CRESCUT cu 5 MILIOANE de urmăritori în DOAR TREI ZILE!

Autor: | | 3 Comentarii | 509 Vizualizari

Dacă s-ar fi întâmplat în România, cine ar fi putut s-o facă şi prin ce metode? De exemplu contul Twitter al lui Trump a crescut în mai puţin de trei zile cu 5 MILIOANE de urmăritori!!! Ce se întâmplă în reţeaua inginerizată pro-Trump, cine lucrează pe rupte şi pentru ce anume? Se pregăteşte oare o imensă operaţiune de distragere a atenţiei în masă, în legătură cu Rusiagate a preşedintelui, care ar putea să copleşească tocmai Casa Albă? Cum vedeţi aceste acţiuni?

Sunt mulţi observatori foarte atenţi  care îşi pun întrebări în aceste ore despre fenomenul de pe contul lui Trump! În SUA dar şi în lumea politică europeană mai cu picioarele pe pământ. Cine mişcă această operaţiune? Şi apoi, de ce tip de operaţiune este vorba? Se pregăteşte o deformare a faptelor, o distragere în masă a atenţiei?

Anne Applebaum, editorialistă la Washington Post, foloseşte o imagine sugestivă, ''roboţii în reţelele automatizate sunt cămăşile brune ale secolului XXI''. Analizele pe contul lui Trump sugerau, deja înaintea acestui episod, că o cifră variabilă a urmăritorilor săi ar fi automatizaţi (o cifră între 25 şi 50 %). Acum, Malcolm Nance, un om aflat timp de 35 de ani în intelligence americană, autor al unei cărţi, The Plot to Hack America, întreabă: ''Suportul războiului cibernetic rus ajută creşterea lui Trump pe Twitter? E vorba de un indicator cheie, în intelligence, care spune despre o iminentă, grandioasă acţiune politică''.

Unul dintre primii care s-a prins că era o operaţiune în curs, a fost The Jester. un hackactivist (sau cyberwarrior) inserat de Time în clasamentul celor mai influente 30 de persoane din lume în ultimul an. Ei, bine, The Jester declară fără ezitări că dacă face aceste lucruri, ''Trump se pregăteşte pentru ceva''. Alţi comentatori (de exemplu Sarah Kendzior) amintesc că se petrece ceva foarte ciudat, exact ca în ziua inaugurării prezidenţei lui Trump, când ''foarte mulţi utilizatori reali au fost forţaţi, fără ştiinţa lor, să urmărească contul lui Trump''.

O sursă citată de La Stampa, povesteşte că în reţeaua de socializare pro-Trump, după alegerile victorioase, a fost o discuţie de fond între cine vroia să frâneze şi cine, dimpotrivă, insista pentru accelerarea contului. Care este scopul şi la ce foloseşte dinamica acesta probabil că vom afla în curând. Cert este că nu poate fi întâmplătoare actiunea din ultimele ore de pe pagina de socializare deţinută de preşedintele SUA.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate