Editura Evenimentul si Capital

Deşi sunt doar nişte copii, sunt acuzaţi de MAGIE. Sunt bătuţi, TORTURAŢI şi ABANDONAŢI de familiile lor. O tânără daneză şi-a petrecut ultimii 3 ani salvând vieţile a sute de "COPII-VRĂJITORI" | GALERIE FOTO

Sute de copii din Nigeria sunt acuzaţi de vrăjitorie
Autor: | | 1 Comentarii | 2651 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Vrăjitoria rămâne încă o mare problemă în Nigeria. Sute de copii acuzaţi de vrăjitorie sunt pedepsiţi şi abandonaţi de familiile lor. Rămân singuri pe stradă, fără mâncare sau ajutor.

Potrivit site-ului elitereaders.com, deşi sunt copii, sunt învinuiţi că şi-au ucis părinţii sau rudele. Dacă ceva rău se întâmplă, ei sunt consideraţi de vină pentru acest lucru, motiv pentru care sunt bătuţi cu sălbăticie şi torturaţi pentru a-şi mărturisi crimele.

Oamenii în vârstă, văduvele, femeile, în proporţie de 80%, şi copiii, majoritatea orfani, sunt acuzaţi de vrăjitorie, acesta fiind un lucru comun în Nigeria. Oamenii cred că ei sunt de vină pentru toată suferinţa sau incidentele neplăcute din familiile lor.

Nu se pot apăra singuri de aceste acuzaţii din cauza legilor locului. Pentru ultimii trei ani, Anja Ringgren Lovern, o tânără daneză, şi-a petrecut timpul ajutând aceşti copii. Pasiunea ei a făcut-o să vândă tot şi să rămână în Nigeria. A fondat o instituţie, prin intermediul căreia a salvat viaţa a sute de copii.

Unul dintre copii aflaţi în aeastă situaţie este şi un băieţel, pe care Anja l-a numit Hope (Speranţă). El a fost torturat şi abadonat de familie. Acuum se află într-o stare mult mai bună.

Misiunea tinerei nu se opreşte aici. Ea plănuieşte să aducă această problemă în atenţia Guvernului nigerian pentru a stopa corupţia şi pentru a dezvolta sistemul educaţional. În prezent, tânăra lucrează la un documentar despre modul în care superstiţiile nigeriene  influenţează viaţa oamenilor.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate