Ar trebui DESECRETIZATE PROTOCOALELE încheiate de SRI cu DNA și Parchetul General?

Ar trebui DESECRETIZATE PROTOCOALELE încheiate de SRI cu DNA și Parchetul General?

Ministrul Justiţiei a anunţat că va cere DNA şi Parchetului General să desecretizeze protocoalele semnate cu SRI în baza unei decizii a CSAT din 2005.

Tudorel Toader va face luni această solicitare către Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Protocoalele datează din 2009 şi sunt secrete.

CINE MINTE în scandalul PROTOCOALELOR SRI-DNA? Iohannis a pasat răspunderea, Kovesi a negat. Ce au spus la AUDIERI Coldea, Maior și Dumbravă

Despre existenţa acestor acestora s-a aflat în urma unui raport al Inspecţiei Judiciare trimis după o plângere formulată de omul de afaceri Sorin Strutinsky. Confirmarea că SRI are protocoale de colaborare cu alte instituţii ale statului a venit, pe 16 martie, de la cel mai înalt nivel.

Ne puteți urmări și pe Google News

Administraţia Prezidenţială a comunicat că protocoalele au fost încheiate fie la solicitarea SRI, fie la solicitarea celorlalte entități implicate. Preşedinţia a mai comunicat că responsabilitatea desecretizării acestor protocoale ar reveni părţilor implicate.

Băsescu indică ORIGINEA PROTOCOALELOR SRI-DNA. Cine este responsabil? „Niciodată nu am văzut...”

„Întrucât Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu a emis hotărâri prin care să impună încheierea unor protocoale între Serviciul Român de Informații și alte entități sau hotă- râri prin care să aprobe astfel de protocoale, activitatea de desecretizare a acestora nu intră în responsabilitatea Consiliului și, cu atât mai puțin, a Președintelui României”, se artăta în comunicatul președinției.

DESECRETIZAREA PROTOCOALELOR SRI-DNA, o BOMBĂ cu ceas pentru șefa DNA! Semnate în 2009, negate în 2017. Luni, o nouă CONFRUNTARE, Toader-KOVESI!

Premierul Viorica Dăncilă a solicitat desecretizarea protocoalelor încheiate de SRI arătând că, potrivit legii, „se interzice clasificarea ca secrete de stat a informaţiilor, datelor sau documentelor în scopul ascunderii încălcărilor legii, erorilor administrative, limitării accesului la informaţiile de interes public, restrângerii ilegale a exerciţiului unor drepturi ale vreunei persoane sau leză- rii altor interese legitime”.

EvZ vă invită să vă spuneți părerea cu privire la aceste protocoale de colaborare dintre serviciul secret și procurori: