Editura Evenimentul si Capital

DESCOPERIREA SECOLULUI! Gălățenii au inventat CEL MAI SĂNĂTOS PARIZER din lume! Ce conține și când îl vom vedea pe piață

Autor: | | 3 Comentarii | 4212 Vizualizari

Oamenii de știință de la Facultatea de Ingineria Alimentelor din Galați au făcut o descoperire revoluționară în industria preparatelor din carne.

Prof. dr. ing. Petre Alexea declarat că a reușit, în urma experimentelor, să obțină un preparat fără azotit de sodiu, substanța folosită în marea majoritate a mezelurilor și care dă culoarea roșie și ajută la conservare.

Această substanță consumată în cantități mari poate avea potențial cancerigen şi produce reacţii alergice, dureri de cap, tulburări respiratorii, ameţeală, hiperactivitate şi hipertensiune, potrivit StirileProTv.ro.

„Am eliminat unul din cei mai înjuraţi aditivi: azotitul de sodiu. Acel azotit dovedit a fi cancerigen am reuşit să îl eliminăm. Despre acest azotit pot să vă spun că, în această facultate, studiile au început acum 40 de ani.”, a precizat prof. dr. ing. Petre Alexea.

Astfel, cercetătorii din Galați au obținut un parizer în care, în loc de azotit au pus şrot de catină. Au obținut astfel un produs mult mai sănătos, cu același gust și aspect.

„Produsul acesta poate fi aplicat de mâine în orice unitate procesatoare din industria cărnii”, a precizat dr. ing. Cristian Dima, Facultatea de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor Galaţi.

Pagina 1 din 1



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X