Editura Evenimentul si Capital

Descoperirea SECOLULUI scoate la suprafaţă noi SECRETE incredibile. Ce s-a găsit în TUNELURILE ASCUNSE ale Poloniei | GALERIE FOTO

Trenul venea de la Budapesta şi se îndrepta către Germania cu 300 tone de aur
Autor: | | 9 Comentarii | 38277 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Doi cetăţeni polonezi susţin că ar fi reuşit să dea de urma fabulosului tren blindat nazist despre care se spunea că era plin cu aur, diamante, opera de artă şi arme şi care a dispărut, în mod misterios, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai mult decât atât, primarul unui oraş din sudul Poloniei a declarat că a fost găsit un tren de "natură militară". Iar asta nu e totul! Mai mulţi experţi polonezi au declarat că trenul ar putea fi doar primul dintr-o serie de astfel de comori care stau ascunse într-un vast complex de tuneluri.

UPDATE. Mai mulţi experţi din Polonia au declarat că trenul plin de comori naziste ar putea fi doar primul dintr-o serie de astfel de comori care stau ascunse într-un vast complex de tuneluri care urmează să fie descoperit, conform Business Insider.

Oraşul Walbrzych din vestul Poloniei a fost străbătut, de-a lungul a şapte decenii, de legende despre trenul nazist plin de comori, dispărut după înfrângerea Germaniei naziste, în Al Doilea Război Mondial.

"Trenul are 100 de metri lungime şi este protejat. Blindajul indică faptul că încărcătura era specială. Nu ştim ce se află în interiorul trenului. probabil este vorba despre echipament militar, însă ar putea fi şi bijuterii, opere de artă şi documente de arhivă", a declarat responsabilul pentru conservare din ministerul polonez al Culturii, Piotr Zuchowski.

---

UPDATE. Vânătoarea legendarului tren nazist de aur din Polonia a luat o nouă întorsătură miercuri noaptea, după ce reprezentanţii primăriei unui oraş din sudul Poloniei au confirmat că a fost găsit un tren de "natură militară".

Viceprimarul oraşului Walbrzych, Zygmunt Nowaczyk, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că descoperirea a fost făcută în zona oraşului, iar Guvernul a fost informat, pentru cazul în care în tren ar fi fost găsite obiecte de valoare.

---

Descoperirea trenului a fost făcută publică de o firmă de avocatură care a precizat că a fost contactată de doi bărbaţi ce pretind că ar fi localizat trenului blindat şi că vor să-şi negocieze, la sânge, partea cu autorităţile.

Se presupune că trenul-comoară s-a “evaporat” undeva în apropierea oraşului Wroclaw pe măsură ce forţele armate sovietice se apropiau de zona respectivă în iarna-primăvara lui 1945. Trenul venea de la Budapesta şi se îndrepta către Germania cu o garnitură formată din 24 de vagoane de marfă care transportau aur, argint, valoroase lucrări de artă confiscate de la evreii unguri, dar şi arme. Valoarea totală a trenului a fost estimată la peste 200 milioane de dolari americani. Se pare că trenul a fost interceptat, la un moment dat, de soldaţi americani care, potrivit unor investigaţii ulterioare, l-ar fi prădat luând cât de mult aur au putut să care.

Presa poloneză susţine că, potrivit legendelor locale, valorosul tren ar fi fost îngropat/ascuns, undeva într-un tunel, pe lângă castelul Ksiaz, regiune în care se află şi cabinetul de avocatură. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Ksiaz a fost folosit ca şi cartier general al nemţilor detaşaţi în regiune şi ulterior al armatei ruse.

 “Avocaţi, reprezentanţi ai armatei şi poliţiei încearcă în prezent să verifice aceste informaţii. În zonă  nu au fost niciodată efectuate săpături, astfel că nu ştim ce am putea găsi”, a precizat un oficial local pentru Reuters. “Ar fi o descoperire epocală”, a declarat istoricul Joanna Lamparska pentru postul de televiziun e TVN24 însă ncu amendamentul că “nimeni nu a putut dovedi vreodată existenţa acestui tren”. Reprezentantul celor doi vânători de comori -  un polonez şi un german, după cum reiese din relatările presei -  avocatul Jaroslaw Chmielewski a precizat pentru Radio Wroclaw, că “această fabuloasă comoară are o importanţă globală, comparabilă cu găsirea Titanicului”.

Potrivit BBC, polonezul şi neamţul poartă, în prezent, negocieri intense cu autorităţile locale care au decis formarea unui comitet de urgenţă care să investigheze pretenţiilor şi afirmaţiile celor doi. Siteul polonez Wiadomosci Walbrzyskie scrie că în tren s-ar afla peste 300 tone de aur iar cei doi pretind 10% din valoarea totală a bogăţiilor aflate în vagoane.   
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate