Editura Evenimentul si Capital

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, la APCE: Ucraina si Republica Moldova trebuie să fie o prioritate pentru Jagland

14-06/mugurcozmanciuc_1-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 211 Vizualizari

Pe agenda de priorități a Consiliului European trebuie să se afle identificarea de soluții pentru crize din Ucraina, precum și efectele acesteia pentru ţările din zonă, cum este Republica Moldova, a declarat deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, în contextul alegerii Secretarului General al Consiliului Europei, la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care are loc la Strasbourg.

Ieri, Thorbjorn Jagland a fost ales, pentru un al doilea mandat, în funcţia de Secretar general al Consiliului Europei.

"Se așteaptă de la Consiliul European definirea unor modalităţii concrete prin care poate ajuta Ucraina în vederea stabilizării şi continuării procesului democratic. Un punct delicat, ce necesită o abordare distinctă, este și problematica transnistreană în context regional", se arată într-un comunicat de presă.

Deputatul liberal Cozmanciuc a mai susținut că României trebuie să-i fie recunoscut statutul de partener important în susţinerea eforturilor organizaţiei în regiune. Un argument în acest sens este Oficiul privind combaterea criminalităţii informatice al Consiliului Europei, care va deveni operațional și va funcţiona la Bucureşti începând din acest an.

De asemenea, Cozmanciuc sublinează faptul că Secretarul General are în față o nouă paradigmă în acest mandat: pe de-o parte, situația din regiune și gestionarea conflictelor înghețate, iar pe de altă parte consolidarea sistemului de protecție a drepturilor și libertățiilor fundamentale. "În acest sens, aderarea Uniunii Europene la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului va avea o contribuţie esenţială în procesul general de consolidare a sistemului european de protecţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale", a mai spus Cozmanciuc.

Principalele subiecte pe agenda sesiunii de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)  vizează : alegerea Secretarului General al Consiliului Europei, un discurs al Preşedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, şi o dezbatere comună cu privire la “barca-sicriu” şi sosirile masive de fluxurilor de migranţi la coastele italiene. De asemenea, pe ordinea de zi sunt incluse rapoarte privind violenţa răspândită prin şi de către mijloacele mass-media, provocările cu care se confruntă Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, o contribuţie parlamentară pentru soluţionarea conflictului din Sahara occidentală.  

Pagina 1 din 1


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate