Editura Evenimentul si Capital

Deputaţii au decis: Elena Udrea poate fi REŢINUTĂ, dar nu şi ARESTATĂ. Udrea: "Vă rog să mă urmăriți de mâine încolo. Aștept să port cătușele ca să fie circul complet"

Elena Udrea (FOTO: Nicu Dîrîdiac)
Autor: | | 11 Comentarii | 6133 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Deputaţii au votat astăzi pentru începerea urmării penale a Elenei Udrea şi reţinerea acesteia. Cererea de arestare preventivă a fost, în schimb, respinsă. În favoarea cererii de reţinere a Elenei Udrea au votat 123 de deputaţi, în timp ce în favoarea celei de arestare preventivă, au votat 115 deputaţi.

UPDATE 18,35. Elena Udrea: "Da, dar nu pot fi arestată. Dacă au votat așa, înseamnă că i-am convins. Nu cred că aveau nevoie să fie convinși. Știu și ei că am dreptate. Ei au nevoie de curaj pentru a recunoaște lucrurile care se întâmplă, abuzurile care se întâmplă. Eu v-am spus că ce mi se întâmplă mie e o poveste de destin. Luați-o ca atare. Fiecare a votat cum a considerat. Sunt obosită că am stat două ore în picioare că am așteptat rezultatul. Nu am crezut că se va vota a treia arestare pentru că strigător la cer. Ce justiție e asta în care faci arestări preventive fără niciun motiv. Ce pricol sunt eu acum  dacă din mai o instanță m-a lăsat în libertate și a constat că  nu sunt un pericol social? Ăsta e circ nu e justiție. Deci eu vreau să fiu din nou reținută și vreau să port din nou cătușe. Haideți dacă e circ, să fie până la capăt, da? Eu cred că au dat-o ca la rabin: hai să fie una pentru procurori și una pentru Udrea pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate. Nu contest nimic.  Eu vă rog să mă urmăriți de mâine încolo”

UPDATE 18,18. Cererea de reţinere a fost aprobată, iar cea de arestare preventivă a fost respinsă.

UPDATE 17.57 -  După mai bine de o oră după ce votul s-a încheiat, Elena Udrea a părărsit sala de plen și s-a dus la Comisia de numărare. 

”Vreau să văd ce se întâmplă. Cred că ce e grav este că am ajuns în Parlament în situaţia asta. Vorbim de a treia cerere de arestare împotriva Elenei Uudea în 8 luni..fără să fiu măcar întrebată despre faptele găsite de procurori. Faptul că Parlamentul a ajuns în situaţia asta este până la urma ceea ce merităm. Se numără. Dar n-aveam nevoie de acest circ în Parlament. Probabil că a fost un gest de protest sau pur şi simplu le-a fost frică să voteze împotrivă conform conştiinţei. Nu neapărat reluarea votului ar fi soluţia, ci să ajungi la momentul în care parlamentarii să aibă curaj să voteze conform conştiinţei", a spus Udrea, care va aştepta în sala de plen rezultatul votului.

UPDATE 16.49 - Cererea de reținere a fost respinsă cu 119 voturi ”pentru”, potrivit unor surse parlamentare. Aceleași surse suțin că s-a reluat numărarea voturilor pe motiv că o parte din deputați au votat de două ori pentru o singură cerere și nu au votat pentru cea de-a doua. 

 

UPDATE 16.45 - Votul pentru cererea de reținere, respectiv cererea de arestare preventivă s-a încheiat. Un număr de 242 de deputați și-au exprimat votul. Ca cererile DNA sa fie aprobate e nevoie de 122 de voturi.

UPDATE 16.15 - Începe votul pentru celelalte două cereri formulate de DNA pe numele Elenei Udrea privind încuviințarea reținerii, respectiv a arestării preventive. Deputații vor vota în paralel cele două cereri. Votul este secret cu bile. 

UPDATE 15.55 -  Cererea DNA de începere a urmăririi penale a fost aprobată de parlamentari cu 193 de voturi ”pentru”, 106 ”împotrivă” și șase voturi au fost anulate.

UPDATE 15.45 - Votul pe cererea DNA privind învuviințarea urmăririi penale s-a terminat. Un număr de 325 de parlamentari și-au exprimat votul. 

UPDATE 15.15. A început votul secret, cu bile, în cazul Udrea. Membrii Guvernului votează primii, Ponta este absent, el fiind plecat în Mexic.

UPDATE 14.30. Elena Udrea şi-a încheiat discursul după 20 de minute. Cu excepţia lui Remus Cernea care a afirmat că va vota pentru urmărirea penală, dar împotriva reţinerii şi arestării, nimeni nu a dorit să-şi mai exprime punctul de vedere în legătură cu acest caz. În scurt timp va începe şi votul secret cu bile.

UPDATE 14.10. Elena Udrea:

 • O să încep cu un lucru care ar putea fi relativ amuzant. La intrare m-a întrebat presa dacă am primit sfaturi cum să mă port în acestă zi. Am cea mai mare experienţă pentru că sunt a treia oară în faţa dvs. în 8 luni de zile când sunt chemaţi să voteze asupra cererii mele de arestare
 • Am stat 7 zile in arest preventiv, apoi in arest la domiciliu, apoi 72 de zile in arest preventiv, apoi in penitenciar la Targsor. 
 • Cred că putem introduce în procedura Camerei arestarea Elenei Udrea
 • Este un parcurs stupefiant chiar şi pentru cei mai mari susţinători ai justiţiei
 • Când spui Elena Udrea spui arestare preventivă
 • Cred că nu mai aveţi nicio îndoială că am spus adevărul.
 • Nimic nu merită să abandonăm statul de drept şi democraţia.
 • Cazul Elena Udrea este doar forma cea mai acută a luptei pentru preluarea puterii.
 • Ţinteşte acapararea puterii de către un sistem format din servicii secrete
 • Avem nevoie ca legea să fie aplicată tuturor, să combatem fenomenul corupţiei, dar toate acestea trebuie făcute în spiritul statului de drept.
 •  Cătuşele nu trebuie să fie arma letală pentru a prelua puterea. Sistemul nu se supune judecăţii poporului aşa cum fac politicienii.Odată ce va prelua puterea nu va mai exista control.
 • Pentru a ieşi de sub acesta, rămâne doar Revoluţia, ca în 89. Sistemul nu are faţă. Sunteţi chemaţi să daţi un vot în orb. Arată caracterul ţintit al procurorilor de a mă opri să vorbesc.
 • Sistemul a decis că Elena Udrea trebuie băgată iar în beci. Doamna procuror a cerut arestarea mea preventivă înainte  să vadă ce am de spus în privinţa celor doua speţe.
 • Vor mai face politică doar cei agreaţi de sistem.
 • Am ajuns să fim complexaţi de imaginea publică pe care o avem, să fim din ce în ce mai mult arma prin care sistemul acţionează împotriva noastră.
 • Sunt ţări în Europa unde imunitatea este completă pe toata durata mandatului.
 • La viitoarele alegeri vor candida doar cei agreaţi de sistem. Care se lasă manipulaţi, conduşi, ceilalţi, vor fi cu cătuşele la mâini sau cu dosare
 • Suntem singura ţară care avem un prim-ministru pus sub acuzare. Nu contest ce e acolo. Dar punerea sub acuzare în timpul mandatului nu este normală.
 • Este clar că se încearcă schimbarea guvernului Ponta cu procurori. Opozitia nu trebuie să accepte această formă. Mâine se poate intampla la fel şi pentru ei, când Sistemul va decide că nu mai sunt obedienţi
 • Văd că se încearcă şi schimbarea celui de-al doilea om în stat. Nimeni nu mă poate bănui de simpatie faţă de acesta.
 • Indiferent cât de parteneri cu sistemul vă credeţi astăzi, o să vedeţi că o ajungeţi voi într-o postură similară. Plecaţi de bună voie acasă sau plecaţi la puşcărie.
 • Vreau sa stiti: nu am cerut si nu am luat niciodata un leu sau un euro de la Buzoianu, un personaj pe care l-am intalnit o singura data, in 2005. Am avut un conflict cu el.
 • In Romania, in campanie, candidatii cheltuiesc zeci de milioane de euro obtinuti de la oameni de afaceri, oameni care vor sa si recastige banii.
 • Modul in care denuntatorii sunt tratati astazi de procurori, ne lasa sa vedem mizeria. M-a denuntat (Topoliceanu - n.r.) mincinos ca sa se salveze pe ea

UPDATE 14.00. Vicepreşedintele Comisiei Juridice, Ciprian Nica citeşte raportul Comisiei juridice în cazul Udrea. Dezbaterea a început cu o întârziere de 30 de minute din cauza dezbaterilor pe marginea votului prin corespondenţă.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate