Editura Evenimentul si Capital

Nicolae Păun poate fi arestat. Deputații au APROBAT solicitarea DNA. Preşedintele Partidei Romilor, despre ameninţările la adresa procurorilor: "Erau doar vorbe spuse la supărare"

Nicolae Păun
Autor: | | 6 Comentarii | 760 Vizualizari

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cu 166 de voturi pentru și 86 împotrivă solicitarea DNA privind arestarea deputatului Nicolae Păun.

Deputaţii nu au putut să voteze săptămâna trecută cererea de arestare a deputatului din lipsă de cvorum. Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat miercurea trecută doar cererea DNA de încuviinţare a reţinerii acestuia.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil cererile DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul lui Nicolae Păun.

Nicolae Păun, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor ''Pro Europa'', este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene; schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene; deturnare de fonduri; spălare a banilor; efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite; cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

La şedinţa de plen de săptămâna trecută au fost înregistraţi 178 de deputaţi, iar 191 era cvorumul regulamentar pentru luarea unei decizii. Procedura de vot secret, cu bile, asupra solicitării DNA de arestare preventivă a deputatului minorităţilor a avut loc, însă voturile nu au mai fost numărate. Deputaţii încuviinţaseră anterior reţinerea sa.

El le-a transmis scuze procurorilor pe care i-a insultat în convorbirile telefonice private interceptate spunând că ''erau doar simple vorbe spuse la supărare'' şi cerându-le colegilor să voteze miercuri în privinţa arestării sale conform propriei conştiinţe şi principiilor morale.

''Având ferma convingere şi încrederea că justiţia îmi va proba nevinovăţia faţă de acuzaţiile ce mi se aduc, prin depăşirea oricăror interese politice de conjunctură, mă adresez - pe această cale - colegilor mei deputaţi, asigurându-i de respectul şi preţuirea mea şi solicitându-le doar să voteze conform propriei conştiinţe şi principiilor morale ! Vreau să mulţumesc, cu acest prilej, tuturor colegilor parlamentari pentru colaborarea bună pe care am avut-o, indiferent de partidul căruia îi aparţin! Totodată, doresc să imi cer iertare faţă de procurori, faţă de instituţia din care fac parte, că am avut ieşiri care nu mă definesc!'', este mesajul lui Păun dat publicităţii marţi prin intermediul unui comunicat de presă.

El susţine că insultele la adresa procurorilor ''erau doar simple vorbe spuse la supărare''. ''Erau doar simple vorbe spuse la supărare - aşa cum se întâmplă oricui - scoase dintr-o conversaţie telefonică între prieteni, care a avut loc cu multe luni în urmă, fără să bănuiesc - ca orice om nevinovat - că am telefonul ascultat!...'', a afirmat Păun, cu o zi înainte de votul din Camera Deputaţilor privind încuviinţarea arestării sale.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Vanghelie: Tudose e prizonier!

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Tudose se ține de surprize prin Ardeal

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

PNL plânge după Klaus Iohannis

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate