Editura Evenimentul si Capital

Deputații au dat UNDĂ VERDE înființării Institutului de Studii ale Levantului

Autor: | | 0 Comentarii | 267 Vizualizari

Camera Deputaților a votat, marți, pe reexaminarea, la cererea preşedintelui României, a Legii privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului, respectiv la proiectul de lege în acest sens. Institutul, va avea finanțări proprii și din bugetul Senatului și va efectua cercetări ştiinţifice asupra culturilor şi civilizaţiilor din spaţiul istoric al Levantului - Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Balcani, Caucaz

Au votat "pentru" 212 deputaţi, împotrivă - 41, iar 18 s-au abţinut, informează Agerpres

Legea care deja a fost aprobată de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, prevede înfiinţarea acestuia ca instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, finanţată din venituri proprii şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Senatului. 

Conform cererii de reexaminare trimise de şeful statului, în forma transmisă la promulgare Legea privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului necesită reanalizarea conţinutului normativ al acesteia de către Parlament sub aspectul organizării şi funcţionării institutului, a categoriilor de personal ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestuia, a raporturilor funcţionale cu Senatul, precum şi cu privire la patrimoniul şi modul în care institutul gestionează fondurile publice care urmează a-i fi atribuite. 

"Considerăm că trebuie clarificată natura juridică a institutului, precum şi raporturile funcţionale dintre acestea şi Senatul României. (...) Unele dintre dispoziţiile legii transmise la promulgare sunt lipsite de claritate şi precizie, fiind de natură să afecteze aplicabilitatea noului act normativ", scrie în cererea de reexaminare. 

Institutul de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului funcţionează ca centru de excelenţă recunoscut de World Academy Of Art and Science, cu sediul în Bucureşti. Institutul are ca obiect de activitate extinderea cercetărilor ştiinţifice asupra culturilor şi civilizaţiilor din spaţiul istoric al Levantului - Orientul Mijlociu, Nordul Africii, Balcani, Caucaz - leagănul religiilor abrahamice, al ştiinţelor, artei, culturii şi democraţiei; protejarea arealelor geologice, biologice, geografice şi arheologice reprezentative pentru patrimoniul cultural universal, de către comunităţile universitare în colaborare cu comunităţile locale, prin extinderea în această regiune a reţelelor de geo-parcuri recunoscute de UNESCO; promovarea dialogului dintre popoarele din spaţiul istoric al Levantului în vederea creării unei culturi a păcii prin dialog între mediul academic, liderii religioşi şi tânăra generaţie. 

Conform unui amendament adoptat de plen, Institutul se înfiinţează la data intrării în vigoare a legii, la trei zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, urmând ca finanţarea cheltuielilor să se asigure de la bugetul de stat. 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:26 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 18:52 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 18:08 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 18:08 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate