Editura Evenimentul si Capital

Deputaţii au dat undă verde Loteriei bonurilor fiscale. Se vor acorda maxim 100 de premii

Autor: | | 1 Comentarii | 303 Vizualizari

Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale a fost adoptat de catre deputati, inregistrand 183 de voturi pentru, 91 impotriva si 10 abtineri. Deputaţii au stabilit că se va acorda un număr de maximum de 100 de premii.

Liberalii au contestat proiectul de lege, deputatul Andreea Paul remarcand ca Loteria Bonurilor, desi trebuia aplicata lunar, in luna mai nu a fost facuta o extragere.

"Măsura loteriei bonurilor fiscale este neprofesionist adoptată. Deşi îşi propune creşterea conformării fiscale voluntare a cetăţenilor şi a agenţilor economici, nota de fundamentare nu prevede niciun impact financiar pozitiv asupra bugetului din acest an sau din anii viitori. Singurul impact financiar cert este cheltuiala de 10 mil lei pentru premierea câştigătorilor, din fondurile dedicate 'acţiunilor generale' ale MFP", a spus Andreea Paul.

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu, a spus că numai în primul trimestru al anului 2015 veniturile suplimentare la bugetul de stat şi ca efect al acestei măsuri sunt de 1,2 miliarde de lei, adăugând că propunerea legislativă întruneşte toate măsurile pentru a putea să fie pusă în practică.

Pe de altă parte, deputatul liberal Gheorghe Ialomiţianu a susţinut că Guvernul prin această măsură nu se adresează cumpărătorului, ci celor care adună bonurile fiscale, vânzătorilor.

Potrivit raportului Comisiei de buget, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un număr de maximum de 100 de premii. Unitatea teritorială a administraţiei fiscale unde a fost depus în original bonul fiscal câştigător va elibera titularului bonului o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrare atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional.

O listă cu bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală.

Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale prin care s-au revendicat premiile se va constata depăşirea numărului maxim de premii care se acordă, se va proceda la extragerea aleatorie a unui număr de 100 de bonuri fiscale câştigătoare.

În situaţiile în care ulterior efectuării unei extrageri se constată erori de natură tehnică în desfăşurarea acesteia care nu vizează caracterul său aleator, se va considera că extragerea a fost efectuată corect, iar premiile se vor acorda câştigătorilor în urma extragerii şi după desfăşurarea procedurilor.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 11 martie, Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate