Deputat Jobbik: Băsescu nu poate interzice prezenţa membrilor Jobbik în România

Deputat Jobbik: Băsescu nu poate interzice prezenţa membrilor Jobbik în România

Parlamentarul formaţiunii de extremă dreapta Jobbik Szavaly Istvan spune că Traian Băsescu nu poate interzice prezenţa membrilor partidului Jobbik în România şi că şeful statului "ştie foarte bine" că printre membrii formaţiunii sunt şi cetăţeni români, potrivit portalului de ştiri maszol.ro.

Deputatul Jobbik Szavay Istvan a declarat, miercuri, portalului de ştiri maszol.ro, că Traian Băsescu nu poate să interzică prezenţa membrilor partidului în România, adăugând că nu crede că într-o ţară membră UE pot fi interzişi parlamentarii unui alt stat membru UE, transmite corespondentul Mediafax.

Szavay Istvan a precizat că Traian Băsescu "ştie foarte bine" că Jobbik are printre membrii săi şi cetăţeni români.

Potrivit parlamentarului Jobbik, în ultimele luni de mandat şeful statului român încearcă, precum "un leu fără dinţi", să se folosească de cartea naţionalistă.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Parlamentarul Jobbik a mai spus că însuşi prefectul de Mureş (n.r. - Corneliu gorsu) a recunoscut, într-o declaraţie, că nu membrii Jobbik sau ai Gărzii Maghiare sunt responsabili de ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureş.

"Doar că domnii jandarmi nu au cunoscut bine simbolurile", a spus Szavaly Istvan.

La întrebarea portalului de stiri maszol.ro în ce calitate au participat la manifestările de la Târgu Mureş, de luni, Szavaly a răspuns că el şi preşedintele partidului, Vona Gabor, nu au participat ca persoane private.

"Un parlamentar şi preşedintele unui partid din Ungaria nu sunt persoane private", a spus el.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că cere Guvernului şi Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să se interzică prezenţa membrilor partidului Jobbik în România, pe care l-a catalogat drept "extremist".

"Cred că e timpul să punem capăt acţiunilor acestui partid pe teritoriul româniei, şi cer public Guvernului şi Parlamentului să se emită act normativ prin care prezenţa pe teritoriul României a membrilor şi liderilor acestui partid să fie interzisă", a declarat şeful statului. CITIŢI ŞI:

  • VIDEO. Extremiștii de la Jobbik, cercetați pentru FINANȚĂRI din Rusia și Iran. NEONAZISTUL Vona Gabor a fost printre cei care au făcut SCANDAL la Târgu Mureş