Editura Evenimentul si Capital

Denunțătorul lui Sebastian Ghiță, DECLARAȚII SURPRINZĂTOARE la instanța supremă

Sebastian Ghiță
Autor: | | 1 Comentarii | 5785 Vizualizari

Omul de afaceri Theodor Berna a declarat astăzi, la instanţa supremă, în dosarul lui Sebastian Ghiţă, că acesta i-a spus în 2011 că dacă vrea să nu aibă probleme cu firma, să facă un contract cu sponsorizare de 500.000 de euro cu Realitatea TV, care însă a fost încheiat cu Asesoft, prima plată fiind făcută în mai 2011.

Berna le-a spus judecătorilor că a perceput ce i-a spus atunci Sebastian Ghiţă ca pe o ameninţare de imagine adusă firmei sale, Tehnologica Radion, cu consecinţe în plan economic, de aceea a acceptat să încheie contractul şi atunci a fost singura dată când a discutat cu Ghiţă.

Theodor Berna, care controlează firma de construcţii Tehnologica Radion, a dat o declaraţie în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judecă dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă şi foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Societatea Tehnologica Radion, intrată în insolvenţă în septembrie 2014, este parte civilă în acest proces, , notează cei de la news.ro. .

"În primăvara 2011, un prieten, Victor Urdăreanu, mi-a spus că insistă cineva să se vadă cu mine. A insistat să îmi facă legătura cu Ghiţă, că ar fi în interesul meu. Nu am cerut detalii. Am acceptat. M-am întâlnit cu Ghiţă la sediul firmei mele, primăvara. Am lăsat vorbă la secretară că vine Ghiţă. Când a venit, l-a adus la mine în birou. A intrat şi mi-a spus că dacă vreau să nu am probleme cu firma, să închei un contract de sponsorizare de 500.000 de euro cu postul Realitatea TV. În fapt, a fost un contract cu Asesoft”, le-a spus Berna judecătorilor.

Omul de afaceri a precizat că, înainte de a încheia contractul de sponsorizare, au mai existat la postul Realitatea TV materiale ce conţineau diverse atacuri la firma Tehnologica Radion, însă la acel moment nu a luat atitudine, pentru că s-a gândit că nu sunt acţiunile lui Sebastian Ghiţă, care atunci era manager la postul de televiziune, ci ale unor firme concurente ar urmări să îl discrediteze.

"Abia în 2011, când m-am întâlnit cu Ghiţă şi mi-a solicitat să închei contract de sponsorizare, acesta mi-a spus că este bine să închei acest contract pentru bine meu şi al societăţii. Discuţia pe această tema s-a derulat de o aşa manieră încât a dat de înteles că, dacă nu închei contractul, atacurile o să se intensifice. Am perceput avertizarea lui Ghiţă ca pe o ameninţare de imagine puternică adusă firmei, pentru că pierderea unor contracte în piaţa construcţiilor ar fi însemnat mult mai mult ca un contract de sponsorizare. (…) Am perceput ameninţarea cu atacurile media compromiţătoare cu consecinţe în plan economic. Nu i-am spus lui Ghiţă că îmi e teamă. Am acceptat să închei contractul. A fost singura dată când m-am văzut cu el sau am purtat vreun fel de discuţie. Contractul a fost de 500.000 de euro. L-am încheiat cu Asesoft”, a mai spus Berna.

El a precizat că acel contract a fost semnat de o persoană cu funcţie de conducere la firma Asesoft, iar când a întrebat de ce în contract nu este trecută societatea Realitatea, i s-a spus că „aşa a zis Ghiţă”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X