Editura Evenimentul si Capital

DENUNȚ PENAL împotriva președintelui PSD. Dragnea este ACUZAT de folosirea INFLUENȚEI pentru a obține FOLOASE NECUVENITE

Liviu Dragnea
Autor: | | 6 Comentarii | 2116 Vizualizari

Mihai Polițeanu de la mișcarea civică "Inițiativa România" a depus o plângere penală împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea pentru infracțiunea de folosire a "influenței ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".

DNA l-a audiat, miercuri, pe Polițeanu în legătură cu denunțul depus în urmă cu o săptămâna împotriva premierului Sorin Grindeanu și a ministrului Justiției, Florin Iordache, pentru favorizarea făptuitorului și prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României. 

Mihai Politeanu anunța că, în urma modificării prin OUG a Codurilor penale și a "indiciilor publice ale unei întâlniri între ministrul Justiției și șeful său de partid Dragnea Liviu, în care cel din urmă ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonanței amintite", a decis să completeze denunțul penal "în vederea efectuării de cercetări penale împotriva președintelui PSD pentru comiterea infracțiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/2000". 

Art.13 din Legea 78/2000  prevede că "Faptă persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite."      Mesajul transmis de Mihai Polițeanu pe contul personal de Facebook:      "Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, unde am fost audiat în legătură cu denunțul penal împotrivă lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României, și Florin Iordache, ministru al Justiției în Guvernul României, pentru comiterea următoarelor infracțiuni:      1. Favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin (1) din Codul penal-"Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauza penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate (...)"      2. Prezentarea, cu rea-credința, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută de art. 8 alin (1) lit. b) din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială.      Cu ocazia audierii, având în vedere i) evenimentele din noaptea de 31.01.2017 când Guvernul României a adoptat conspirativ o ordonanța de urgență de modificare a codurilor penale, precum și îi) indiciile publice ale unei întâlniri între ministrul Justiției și șeful sau de partid Dragnea Liviu, în care cel din urmă ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonanței amintite, am decis să depun o completare la denunțul penal în vederea efectuării de cercetări penale împotrivă președintelui PSD pentru comiterea infracțiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/2000: "Faptă persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea să în scopul obținerii pentru șine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite".       Amintesc că denunțul a fost semnat de Elena Ghioc, Răzvan Patachi și de mine și a fost depus la DNA în data de 24 ianuarie prin mijloace de comunicare electronică. Pe 31 ianuarie, pentru respectarea deplină a procedurii penale, am depus denunțul și în persoană, la sediul DNA." 

 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate