Editura Evenimentul si Capital

CUTREMUR ÎN SISTEMUL SANITAR. Managerul Spitalului Floreasca și-a dat demisia după o REVOLTĂ FĂRĂ PRECEDENT în cadrul unității sanitare

Demisii în masă la Spitalul Floreasca
Autor: | | 25 Comentarii | 4915 Vizualizari

15 medici de la UPU SMURD de la Spitalul Floreasca din Capitală au anunţat, miercuri, că demisionează în urma „presiunii psihologice” şi a modului de comportare a managerului interimar al spitalului, medicul Sorin Păun. Miercuri seară ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că managerul Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, și-a înaintat miercuri seara demisia.

UPDATE joi, 6.00. "În această seară (miercuri seară, n.red), doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcția de conducere a unității sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital până la organizarea concursului cel târziu în luna octombrie. Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun și parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunoștință elemente care să pună la îndoială onestitatea sa și calitățile recunoscute de medic chirurg", susține ministrul Sănătății, într-o declarație dată presei, citată de Agepres.

Voiculescu a dat asigurări că Ministerul Sănătății va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situației.

UPDATE 18:00: Ministrul Sănătăţii a discutat în cadrul unei conferinţe de presă despre cele mai importante puncte ale agendei sale, puncte care vor fi soluţionate cât mai curând.

Acum câteva săptămâni am promis că vom aduce plata gărzilor la normal, am promis că vom face aceasta în septembrie, dar livrăm promisiunea astăzi. De la 1 octombrie, plata gărzilor se va face la un alt nivel. 

Există un site, respectpentrumedici.ro. Aici veţi găsi detalii despre nivelul plăţilor pentru toate categoriile de medici şi de gărzi. Ne apropiem de un nivel rezonabil. Cred că este un pas foarte important.

Pentru personalul care se îngrijeşte de arşi va fi un spor suplimentar. Acesta va fi de 100%. De asemenea, doresc să discut şi despre afecţiunile oncologice, un subiect care nu este des abordat. Cancerul este o boală a lumii moderne. Pentru personalul din acest domeniu va exista un spor notabil.

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă a legii 95, o directivă pentru recunoaşterea calificărilor profesionale.  

Ministrul Vlad Voiculescu s-a întâlnit cu medicii demisionari de la Spitalul Floreasca. Acesta a declarat că situaţia este foarte gravă. În cadrul acestor întâlniri este invitat şi managerul unităţii medicale Floreasca.

Cunosc problema. Au existat 2 întâlniri de mediere convocate de mine. Este o situaţie foarte gravă, dar am mai convocat şi o a treia întâlnire şi sper că problema se va rezolva.

 

UPDATE 17:30 Managerul Sorin Păun a răspuns solicitării jurnaliştilor, oferind câteva lămuriri cu privire la scandalul care a cuprins unitatea medicală pe care o conduce.

Nu cer decât respectearea legii, justificarea cheltuielilor în decontul pe pacient la fel şi în cadrul secţiei UPU SMURD, la fel cum se face în tot spitalul, justificarea cheltuielilor pe baza nevoilor reale ale pacienţilor. Aceste cheltuieli trebuie justificate conform necesarului real al pacientului. Atâta timp cât aceste lucruri se respectă, nu am niciun fel de problemă în a le desface.

Săptămâna viitoare vom publica un anunţ de angajare pentru personal calificat. Acest lucru nu a fost posibil din cauza bugetului redus şi a întârzierii semnării unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar acest lucru s-a rezolvat.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate