Editura Evenimentul si Capital

Demascarea unei INDUSTRII MACABRE chineze. Prizonierii politici devin DONATORI DE ORGANE fără voia lor

Recoltarea de organe de la prizonierii politici - o practică curentă în China
Autor: | | 2 Comentarii | 1729 Vizualizari

Grupurile pentru Drepturile Omului estimează că în China se execută mii de prizonieri anual, dar cifrele oficiale rămân un secret de stat. O parte dintre aceștia devin donatori pentru piața neagră a traficului de organe, o industrie prolifică în statul comunist.

În iulie 2006, canadienii David Kilgour şi David Matas au publicat un raport privind o anchetă desfăşurată pe o perioadă de doi ani, urmărind evoluţia celei mai macabre industrii din China – jefuirea de organe a deţinuţilor politici. Anul acesta, ancheta a fost reluată, prezentând rezultate înfiorătoare.

După trei ani de la debutul raportului inițial, autorii au revenit cu dovezi concrete în acest sens, inclusiv cu mărturiile beneficiarilor de organe de pe piaţa neagră. Acest caz a fost investigat independent şi de Ethan Gutmann, scriitor, jurnalist de investigaţie, fellow la Brookings Institute şi autor a două cărţi - Loosing the new China - despre relaţia coruptă a big business-ului american cu Partidul Comunist - şi "Carnagiul"(The Slaugher), despre jaful de organe din China.   În anul 2016, cei trei investigatori şi-au unit forţele, iar dovezile strânse au dezvăluit magnitudinea acestui caz. În jur de 1,5 milioane de deţinuţi politici au devenit victimele unei industrii macabre, secrete, organizată de partidul comunist chinez. 

Organele victimelor sunt extrase cu forţa şi vândute pentru profit [miliarde de dolari - n.r], în spitalele de pe întinsul Chinei. Marea majoritate a victimelor sunt oameni nevinovaţi, în mare parte practicanţi Falun Gong - o antică şcoală de qigong care cuprinde un set de exerciţii lente, meditative, cu un standard moral bazat pe principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă, informează un comunicat de presă emis de Asociația Falun Dafa România.

 

Desfăşurarea anchetei David Kilgour, David Matas şi  Ethan Gutmann au examinat programele de transplant făcute publice în mass-media şi în revistele de specialitate din 700 de spitale din China. De asemeneau s-au analizat  şi veniturile spitalelor, ritmul uimitor de creştere al infrastructurii spitaliceşti de transplant din China, numărul de paturi, personalul chirurgical, programele de instruire, fondurile acordate de stat, etc, demonstrând discrepanţa uriaşă dintre ceea ce declară oficialii chinezi şi ceea ce se întmplă, de fapt. 

"Concluzia finală a acestui raport actualizat, şi într-adevăr, a lucrării noastre anterioare, este faptul că regimul chinez s-a angajat în uciderea în masă a deţinuţilor politic, în primul rând practicanţi Falun Gong, dar şi alţii..., în scopul de a obţine organe pentru transplant. Trecem [în raport - n.r.] prin mai mult de 700 de spitale, unele dintre ele în detaliu. Ajungem la cifra oficială raportată [10 mii de cazuri anual, n.r.] de regimul chinez analizând doar volumul transplanturilor efectuate la câteva spitale. [În realitate, n.r.] avem de a face cu un multiplu al acestui număr. Multe dintre spitale sunt relativ noi, sau au aripi noi de transplant sau paturi nou adăugate. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat fără siguranţa că aprovizionarea cu organe va continua", a declarat avocatul David Matas.

Deși Partidul Comunist susţinea că se fac anual doar 10.000 de transplanturi de organe, cei trei au descoperit o adevărată industrie, unde, începând cu anul 2000 s-au înregistrat peste 1,5 cazuri de transplanturi, adică, anual se practicau între  60.000 şi 100.000 recoltări de organe, ceea ce înseamnă că două treimi din organe provin de pe piaţa neagră.

"Recoltarea de organe de la deţinuţi se practică în China de câteva zeci de ani, amploarea fenomenului a căpătat proporţii naţionale începând cu anul 2000, la circa un an după ce liderul Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, a ordonat persecuţia împotriva practicanţilor Falun Gong”, informează sursa citată.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate