Editura Evenimentul si Capital

Delirul cu cheie | ALICE ÎN ȚARA NETERMINATĂ

Florin Toma
Autor: | | 5 Comentarii | 659 Vizualizari

Deliru-liru-crocodilu ţine de vreo zece ani. Din punct de vedere să-i zicem stilistic, poate fi întâlnit sub două aspecte patologice: delirul tandru (care e foarte rar) și delirul agresiv cu spume.

 Din punctul de vedere al direcției, adică al orientării, observăm că nu există decât două ținte posibile: Traian Băsescu și Orice altceva.

Spațiul public al deșertării în capul „țintei” a căldărilor cu complexe (și alea rușinoase, și alea cuminți!), precum și cu dejecții, înregistrează de multă vreme încoace, ciclic, creșteri de tensiune. Cheia fiind întoarsă. Mecanismul – amorsat. Arcul – încordat. E nevoie doar de un declic. De un semn. Făcut cu creta pe tablă, ca să priceapă bolnavul sau cu pleoapa (ştiut fiind că ochiul stăpânului îngraşă vita!). Ori de un ordin („Atunce colonelul, dând mâna cu sergentul / Se-ntoarce, dă un ordin…” etc. etc.!). Brusc, rotița se despiedică și arcul se destinde. Mecanismul pornește. Delirul se naște și începe să crească vijelios.

Prin urmare, se pornesc numaidecât șuvoaie de lături verbale, de ofense răutăcioase, de jigniri sălbatice și de acuze nefondate, însoţite de vulvoane fetide de presupuneri conjecturalipotetice ale unor cvasi-prezumții semi-aproximative, amestecate la întâmplare cu adevăruri stând doar într-o rână. Sfârșind, bineînțeles, cu urlete sălbatice de demascare și amenințări spumegânde.

Dat fiind faptul că „ţinta nr.1” e uşor căzută, în cadrul şedințelor comune de delir agresiv şi umed de la televiziunile „vigilente”, „heitărilor lui Băsescu” li s-a pornit, în regim de urgenţă, mecanismul cu stropi. Parcăi și văd ținându-se de mână pe sub masă, cu capul dat pe spate, cu ochii holbați în reflectoare și incantând sacral (și iliac, bineînțeles!): „Sunt Lucian și-l urăsc de moarte pe Băsescu… Sunt Sorin și, când aud de Băsescu, fac erizipel… Sunt Bogdan şi Băsescu e mai putred ca Motorola”… Sunt Oreste și văd în Băsescu un detașament de bubuli” ș.a.m.d. Apoi, cineva întoarce iarăşi cheiţa…
Alte articole din categoria: Invitaţii evz

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:27 Marea Britanie, sub teroare. Primul suspect arestat. Bilanţul groazei - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE - UPDATE 18:59 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 17:00 Încă un nume pe lista morților atentatului din Manchester. Cine este fetița de doar opt ani care și-a pierdut viața - FOTO în articol 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate