Editura Evenimentul si Capital

Decizie la nivel European. Firmele de IT ar putea fi impozitate pe cifra de afaceri

Autor: | | 0 Comentarii | 791 Vizualizari

Companiile din domeniul tehnologiilor digitale (IT), ar putea fi impozitate pe cifra de afaceri şi nu pe profit, cum este în acest moment.

Ministrul Ionuț Misa, a semnat alături de miniștrii de finanțe ai Franţei, Germaniei, Italiei și Spaniei documentul care solicită Comisiei Europene. prezentarea unei soluții care să conducă la stabilirea un impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale, în locul impozitului pe profit care se aplică în prezent. Ulterior mai multe state membre s-au alăturat acestei inițiative.

Această problem a fost dezbătută, în perioada 15-16 septembrie 2017 la Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN).

Miniştrii finanţelor şi economiei din Uniunea Europeană au dezbătut provocările internaționale privind impozitarea întreprinderilor în contextul economiei digitale. “Uniunea Europeană trebuie să facă paşi importanţi în sensul unei reforme mai ample a normelor fiscale internaţionale care să depășească deficienţele legislative în acest domeniu”, au concluzionat participanţii.

Vor fi continuate lucrările pe acest subiect la nivelul Consiliului în vederea adoptării unor concluzii ale Consiliului în luna decembrie, iar Comisia va pregăti o propunere legislativă.

Miniştrii de finanţe au discutat şi despre Uniunea piețelor de capital, în contextul noilor evoluţii tehnologice în domeniul IT în prestarea de servicii financiare, precum și despre Uniunea Vamală, prin prisma eficienței costurilor și sustenabilitatății sistemelor IT.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate