Decizie definitivă, Oana Stancu și Antena 3 trebuie să plătească 10.000 de lei în urma unui linșaj mediatic. Victima, tatăl șefului ANI

Decizie definitivă, Oana Stancu și Antena 3 trebuie să plătească 10.000 de lei în urma unui linșaj mediatic. Victima, tatăl șefului ANI

10.000 de lei daune morale au stabilit judecătorii că trebuie să îi plătească Antena 3 în solidar cu angajata sa, realizatoarea Oana Stancu, lui Marian Georgescu, tatăl șefului Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu.

Stancu și Antena 3 au fost sancționați pentru campania de linșaj mediatic lansată împotriva lui Marian Georgescu, fiind angajată răspunderea civilă delictuală. Judecătorii au constatat că postul de televiziune Antena 3 şi Oana Stancu au prejudiciat imaginea lui Marian Georgescu.

Și la fond, judecătorii au constatat același lucru. Minuta facută publică constata: "Admite în parte acţiunea completată şi precizata. Obligă pârâţii în solidar la plata sumei de 20.000 de euro - contravaloarea în lei la data plăţii -către reclamant reprezentând daune morale. Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere privind formularea de scuze publice şi redarea dispozitivului hotărarii în cadrul a două emisiuni. Ia act că reclamantul nu solicită cheltuieli de judecata.Cu apel în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică."

Și Mircea Badea a pierdut  cu Horia Georgescu

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este primul proces pierdut de Antena 3 şi jurnaliştii săi. Judecătoria Sectorului 1 a făcut publică motovarea sentinţei din 12 decembrie 2013, când magistraţii l-au condamnat pe Mircea Badea la plata a 5000 de euro, în solidar cu Antena 3, cu titlu de daune morale pentru încălcarea dreptului la demnitate a sefului ANI.

Într-o serie de emisiuni 2012, Badea l-a calificat, între altele, pe Horia Georgescu, "slugă băsistă jegoasă" şi "Oooo, anist". Modalitatea de exprimare a realizatorului TV, Mircea Badea "este pur si simplu insultătoare, nu este justificată nici de dezbaterea unui subiect de interes public şi nici nu se încadrează în limitele dozei de exagerare şi provocare permise de art. 10 CEDO şi jurisprudenţa Curtii". Acest articol este cel privind "libertatea de exprimare".