DEZVĂLUIRI INCENDIARE. Stelian Tănase, despre decapitarea conducerii TVR în Parlament

DEZVĂLUIRI INCENDIARE. Stelian Tănase, despre decapitarea conducerii TVR în Parlament

Directorul general al TVR, Stelian Tănase, invitat în emisiunea "Vorbeşte liber" de la TVR, a explicat de ce s-a ajuns "la decapitarea conducerii TVR în Parlament". El a precizat că nu are nicio intenţie şă îşi prezinte demisia, deoarece ar fi o "onoare" să fie dat afară de PSD şi că s-a ajuns în acest punct deoarece nu este agreat de PSD şi de premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Stelian Tănase, persoana sa a căzut în dizgraţia premierului Victor Ponta după o emisiune „Vorbeşte liber”, când moderatorul, Sorin Avram a făcut următoarea afirmaţie pe post, „de multe ori propri consilieri îţi fac mai mult rău decât duşmanii”. Tănase a afirmat că au existat presiuni politice pentru ca Avram să fie scos din grila de programe şi că de la început soluţia aducerii lui Avram nu a fost agreată. „Îmi trebuia cineva cu o figură mai puţin cunoscută, neagăţată politic şi care a lucrat pentru BBC. Când v-am introdus în grilă, am fost sfătuit de nişte domni - Ilie Sârbu, dl Dragnea, dl Bogdan Teodorescu - să nu vă introduc. S-au făcut multe presiuni. Ponta nu rezistă să-l critici în cariera sa”, a spus Tănase.

 „Ştiu că Victor Ponta a vizitat postul public de televiziune din Spania şi a văzut ce şi cum se lucrează. Am crezut că a învăţat ceva din experianţa spaniolilor şi că va propune să se aplice şi în cazul TVR. De exemplu cei de la televiziunea publică din Spania nu plătesc TVA. Pe noi TVA ne-a ruinat. S-a aplicat din 2005 sau 2006 şi începând cu anul 2007, TVR a intrat în pierderi şi în spirala datoriilor din cauza TVA-ului. Din păcate domnul Ponta nu a fost interesat de ce a văzut la Madrid, ci doar de plecarea lui Tănase”, a subliniat actual şef al TVR.

Întrebat dacă există vreo şansă în plenul de miercuri ca să nu se voteze raportul de respingere al Comisiilor de cultură,  „Niciuna, PSD şi aliaţii au majoritate. Totuşi eu mă aşteptam ca raportul Comisiilor de cultură să conţină explicaţii, o motivare a respingerii raportului de activitate al TVR pe 2014. Toată lumea ştie, noi nu am mai făcut datorii”, a spus Tănase.

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat dacă va aştepta votul de plen de miercuri sau va demisiona înainte, Stelian Tănase a fost categoric: „nu demisionez, este o noare să mă dea afară PSD”.

El a atras atenţia că oricine va veni după el se va lovi de toate problemele de care s-a lovit el când a preluat conducerea TVR şi că un director al TVR nu poate scoate postul public la liman, fără sprijin de la guvern, din cauza datoriilor istorice: „Am să dau un singur exemplu. Noul director se va lupta, printre altele cu cele 1.500 de procese ale unor angajaţi, procese generate de faptul că de prin 2007 şi 2008, fostele conduceri nu au plătit unele drepturi respectivilor angajaţi”. Cu câteva ore înainte unul dintre foştii miniştri de cultură, liderul UDMR, Kelemen Hunor, care duminică a confirmat că nu directorul TVR este vinovat de starea instituţiei. Decapitarea TVR nu rezolvă nimic a afirmat Kelemen în cadrul unei declaraţii de presă".

Stelian Tănase a ţinut să explice de ce nu a participat la şedinţa comisiilor de cultură în care s-a votat negativ raportul de activitate pe 2014: „În primul rând, comisia nu a fost convocată legal, cu 48 de ore înainte, aşa cum spun regulamentele parlamentare. Cu o seară înainte, pe la orele 21.00 am fost sunat de un consilier de la comisie, care mi-a spus să mă prezint a doua zi la orele 13.00. Nu aşa se face o convocare la o astfel de şedinţă. Este adevărat, dimineaţa, la ora 10.00, am primit o înştiinţare oficială. Deci cu 3 ore înainte. Nu m-am dus. Aşa cum Parlamentul este o instituţie oficială, şi TVR este o instituţie care trebuie respectată. Noi nu suntem chelneri care să fim chemaţi printr-un pocnet de degete ca să umplem un pahar cu şpriţ. Reprezint o instituţie care, repet, trebuie să fie respectată aşa cum toate instituţiile vor să fie respectate”.

Reamintim, săptămâna trecută, (fără respectarea prevederilor regulamentelor parlamentare) s-a convocat o şedinţă a comisiilor de cultură ale celor două Camere, unde s-a dat vot negativ pe raportul de activitate pe 2014 al TVR, iar miercuri, plenul comun al Parlamentului urmează să confirme votul din comisii, caz în care CA al TVR este demis de drept.