Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom'Profesor. De la „muslim girl-gang” la „fete emotive”

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3102 Vizualizari

Pe 28 octombrie s-au născut Erasmus din Rotterdam, Bill Gates, Ivan Turgheniev, Jonas Salk, Eros Ramazzotti, Ilarion Ciobanu, Constantin I. Parhon, Dan Tărchilă, Eugen Mandric, Liviu Nicolae Dragnea.

Pe 28 octombrie în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii:Iachint, Mitropolitul Ţării Româneşti, Terentie, soţia sa Neonila şi cei şapte fii, Firmilian.

Nimic în “Kalendar”.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi nu încetez să mă minunez de aventurile presei. Cea mondială, europeană, pentru că de la cea românească ştiu la ce să mă aştept.

Iată despre ce este vorba. Pe 22 iulie, anul acesta, o tânără franţuzoiacă, Angelique Sloss, în vârstă de 21 de ani a fost luată la bătaie de cinci conaţionale. Foarte bine, o să spuneţi, “cat fight”, bravo, probabil că aveau de împărţit ceva, un băiat, cu siguraţă. Nu, nu era vorba de amor, ci de morală. Agresoarele erau musulmane şi au găsit indecent că Angelica stătea tolănită pe iarbă în blugi şi sutien de baie, făcea plajă într-un loc public, adică în parcul Léo-Lagrange din frumosul oraş Reims. Îşi expunea public prea mult din corp, din piele, după cum a declarat atunci, una dintre agresoare.

Sigur, între nişte oameni civilizaţi un schimb mai tăios de cuvinte ar fi rezolvat diferenţele de filosofie de viaţă. Dar musulmanii sunt o naţiune aparte, sunt mai întâi musulmani şi apoi cetăţenii ţării de adopţie şi încearcă mereu, cu orice preţ, să aplice oriunde şi oricând legile islamului! Aşa că Angelica a luat câteva palme şi pumni, până să intervină cetăţenii şi să aducă poliţia. Agresoarele se numeau Ines Nouri, Zohra Karim and Hadoune Tadjouri  şi încă două minore de 16 şi 17 ani a căror nume nu a fost făcut public. Adică minorii nu sunt infractori?

Bun, la momentul respectiv a fost o totală solidaritate cu victima. “SOS Racisme” a organizat o manifestaţie de susţinere a Angelicăi în costume de baie, pe reţelele de socializare au apărut delicioase fotografii cu fete în bikini, toată lumea părea că este de partea Angelicăi. “Toutes les femmes sont libre de leur corps et personne ne peut décider à leur place!” – toate femeile sunt libere să dispună de propriul lor corp şi nimeni nu poate decide în locul lor – o lozincă generoasă cu care sunt în întregime de acord!

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, o agresiune evidentă dictată tot evident de raţionamente religioase este pe cale să fie muşamalizată, din acelaşi motiv diavolesc şi prostesc al politicului corect.

Încet-încet presa a fost cumpărată. Cel mai evident exemplu a fost al canalului EuroNews. Care, în iulie califica pe cele cinci agresoare drept “muslim girl-gang”. Acum au pus batista pe ţambal, agresoarele sunt doar nişte fete emotive care aveau probleme cu greutatea. Erau prea grase! Vai, ce tristă piesă, vai, biata contesă! Ce s-a întâmplat? EuroNews a fost cumpărat de un musulman feroce, un egiptean superbogat din “Frăţia Musulmană”. Aşa că... doar există libertate editorială, nu? Poate pe Marte!

Până şi poliţia a dat înapoi şi a tras concluzia că agresiunea nu are substrat religios. Aceasta la “indicaţiile preţioase” ale primarului din Reims, Arnaud Robinet, care nu vrea probleme cu musulmanii, demonstraţii şi derapaje sociale în oraşul lui. Probabil că ştiţi că în Franţa poliţia locală primeşte bani de la Primărie.

Procesul trebuia să se ţină în septembrie, a fost amânat. Trebuia să fie luni, 26 octombrie. Nu s-a pronunţat, din nou. În acest timp se fac presiunii enorme asupra victimei, tânăra Angelique Sloss, ca să-şi retragă declaraţia. Comunitatea musulmană din Franţa a făcut o fixaţie pe acest caz, care arată, printr-un amănunt, aparent nesemnificativ, dar cel mai evident, natura ostilă a musulmanilor faţă de valorile albe, creştine, europene şi imposibilitatea integrării lor. Vor o soluţie amiabilă, sau vor amâna procesul până la calendele greceşti. Condamnarea fetelor musulmane înseamnă condamnarea islamului!

Am în faţă un raport despre asociaţia “SOS Racisme” care îşi face un titlu de glorie din echidistanţă, corectitudine şi adevăr. Chiar sunt necesare astfel de asociaţii şi îşi fac bine treaba. Scrisoarea de însoţire este însă amară, rău de tot. Astfel de asociaţii erau formate, pe timpuri, acum patruzeci de ani, când eram eu la Paris, în general, din “coloraţi” (bun, nu este politic corect, dar aşa îşi spunea ei) negrii, mulatrii, creoli, şi câţiva... puţin mai albi. Părerea mea de nezdruncinat este că toate rasele sunt egale în faţa legii. Am călătorit prea mult ca să nu fiu convins de acest lucru. Dar, nu poţi tu să-ţi impui propria lege religioasă într-un loc unde există deja o lege, o lege republicană. Şi mai ales, că recurgi la violenţă. René, directoarea ONG-ului francez care monitorizează activitatea,  îmi mărturiseşte că, ascociaţiile, constituite la început ca să apere de abuzuri rasiale, în ultimul timp au multe cazuri în care musulmanii minoritari atacă albii majoritari! Dar trebuie şi ei să ţină sema de acel diavolesc şi prostesc, politic corect, practicând o discriminare pozitivă!

Preşedintele Băsescu are, din nou dreptate! Fără migranţi musulmani! Ca să nu avem probleme, neplăcute, de ambele părţi. Nu am fost de multe ori de acord cu domnia sa şi drumurile ni s-au despărţit când a tăiat salariile la nenorociţii de bugetari, deschizând drumul stângii pentru mult timp, până când nu o să-şi mai aducă aminte populaţia că a avut salariile ciuntite de dreapta lui Băsescu. De dreapta, în general. Lăsaţi basmele, tăierile de salarii nu au rezolvat nimic, niciodată. Nu ele au adus România pe o linie oarecare de plutire, ci faptul că economia nu era aşa de implicată în circuitul mondial bancar, financiar şi de mărfuri atins de cancerul crizei.

Dar, în problemele migranţilor şi cea rusească, preşedintele Băsescu are dreptate. Enormă!

 

BERBEC    Aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales la serviciu. Dacă nu înţelegi ceva mai bine cere explicaţii decât să faci o greşeală, care poate te costă şi bani. Reflectezi că nimic nou sub soare, sau totul este nou şi îmbietor! Ai multe de terminat, multe de început, multe de făcut, dar  unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea pare că nu mai stă în puterea ta.

 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate