Editura Evenimentul si Capital

Horoscopul lui Dom'Profesor. De la „muslim girl-gang” la „fete emotive”

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3097 Vizualizari

Pe 28 octombrie s-au născut Erasmus din Rotterdam, Bill Gates, Ivan Turgheniev, Jonas Salk, Eros Ramazzotti, Ilarion Ciobanu, Constantin I. Parhon, Dan Tărchilă, Eugen Mandric, Liviu Nicolae Dragnea.

Pe 28 octombrie în calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii:Iachint, Mitropolitul Ţării Româneşti, Terentie, soţia sa Neonila şi cei şapte fii, Firmilian.

Nimic în “Kalendar”.

Dragi lupi, padawani şi hobbiţi nu încetez să mă minunez de aventurile presei. Cea mondială, europeană, pentru că de la cea românească ştiu la ce să mă aştept.

Iată despre ce este vorba. Pe 22 iulie, anul acesta, o tânără franţuzoiacă, Angelique Sloss, în vârstă de 21 de ani a fost luată la bătaie de cinci conaţionale. Foarte bine, o să spuneţi, “cat fight”, bravo, probabil că aveau de împărţit ceva, un băiat, cu siguraţă. Nu, nu era vorba de amor, ci de morală. Agresoarele erau musulmane şi au găsit indecent că Angelica stătea tolănită pe iarbă în blugi şi sutien de baie, făcea plajă într-un loc public, adică în parcul Léo-Lagrange din frumosul oraş Reims. Îşi expunea public prea mult din corp, din piele, după cum a declarat atunci, una dintre agresoare.

Sigur, între nişte oameni civilizaţi un schimb mai tăios de cuvinte ar fi rezolvat diferenţele de filosofie de viaţă. Dar musulmanii sunt o naţiune aparte, sunt mai întâi musulmani şi apoi cetăţenii ţării de adopţie şi încearcă mereu, cu orice preţ, să aplice oriunde şi oricând legile islamului! Aşa că Angelica a luat câteva palme şi pumni, până să intervină cetăţenii şi să aducă poliţia. Agresoarele se numeau Ines Nouri, Zohra Karim and Hadoune Tadjouri  şi încă două minore de 16 şi 17 ani a căror nume nu a fost făcut public. Adică minorii nu sunt infractori?

Bun, la momentul respectiv a fost o totală solidaritate cu victima. “SOS Racisme” a organizat o manifestaţie de susţinere a Angelicăi în costume de baie, pe reţelele de socializare au apărut delicioase fotografii cu fete în bikini, toată lumea părea că este de partea Angelicăi. “Toutes les femmes sont libre de leur corps et personne ne peut décider à leur place!” – toate femeile sunt libere să dispună de propriul lor corp şi nimeni nu poate decide în locul lor – o lozincă generoasă cu care sunt în întregime de acord!

Dar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, o agresiune evidentă dictată tot evident de raţionamente religioase este pe cale să fie muşamalizată, din acelaşi motiv diavolesc şi prostesc al politicului corect.

Încet-încet presa a fost cumpărată. Cel mai evident exemplu a fost al canalului EuroNews. Care, în iulie califica pe cele cinci agresoare drept “muslim girl-gang”. Acum au pus batista pe ţambal, agresoarele sunt doar nişte fete emotive care aveau probleme cu greutatea. Erau prea grase! Vai, ce tristă piesă, vai, biata contesă! Ce s-a întâmplat? EuroNews a fost cumpărat de un musulman feroce, un egiptean superbogat din “Frăţia Musulmană”. Aşa că... doar există libertate editorială, nu? Poate pe Marte!

Până şi poliţia a dat înapoi şi a tras concluzia că agresiunea nu are substrat religios. Aceasta la “indicaţiile preţioase” ale primarului din Reims, Arnaud Robinet, care nu vrea probleme cu musulmanii, demonstraţii şi derapaje sociale în oraşul lui. Probabil că ştiţi că în Franţa poliţia locală primeşte bani de la Primărie.

Procesul trebuia să se ţină în septembrie, a fost amânat. Trebuia să fie luni, 26 octombrie. Nu s-a pronunţat, din nou. În acest timp se fac presiunii enorme asupra victimei, tânăra Angelique Sloss, ca să-şi retragă declaraţia. Comunitatea musulmană din Franţa a făcut o fixaţie pe acest caz, care arată, printr-un amănunt, aparent nesemnificativ, dar cel mai evident, natura ostilă a musulmanilor faţă de valorile albe, creştine, europene şi imposibilitatea integrării lor. Vor o soluţie amiabilă, sau vor amâna procesul până la calendele greceşti. Condamnarea fetelor musulmane înseamnă condamnarea islamului!

Am în faţă un raport despre asociaţia “SOS Racisme” care îşi face un titlu de glorie din echidistanţă, corectitudine şi adevăr. Chiar sunt necesare astfel de asociaţii şi îşi fac bine treaba. Scrisoarea de însoţire este însă amară, rău de tot. Astfel de asociaţii erau formate, pe timpuri, acum patruzeci de ani, când eram eu la Paris, în general, din “coloraţi” (bun, nu este politic corect, dar aşa îşi spunea ei) negrii, mulatrii, creoli, şi câţiva... puţin mai albi. Părerea mea de nezdruncinat este că toate rasele sunt egale în faţa legii. Am călătorit prea mult ca să nu fiu convins de acest lucru. Dar, nu poţi tu să-ţi impui propria lege religioasă într-un loc unde există deja o lege, o lege republicană. Şi mai ales, că recurgi la violenţă. René, directoarea ONG-ului francez care monitorizează activitatea,  îmi mărturiseşte că, ascociaţiile, constituite la început ca să apere de abuzuri rasiale, în ultimul timp au multe cazuri în care musulmanii minoritari atacă albii majoritari! Dar trebuie şi ei să ţină sema de acel diavolesc şi prostesc, politic corect, practicând o discriminare pozitivă!

Preşedintele Băsescu are, din nou dreptate! Fără migranţi musulmani! Ca să nu avem probleme, neplăcute, de ambele părţi. Nu am fost de multe ori de acord cu domnia sa şi drumurile ni s-au despărţit când a tăiat salariile la nenorociţii de bugetari, deschizând drumul stângii pentru mult timp, până când nu o să-şi mai aducă aminte populaţia că a avut salariile ciuntite de dreapta lui Băsescu. De dreapta, în general. Lăsaţi basmele, tăierile de salarii nu au rezolvat nimic, niciodată. Nu ele au adus România pe o linie oarecare de plutire, ci faptul că economia nu era aşa de implicată în circuitul mondial bancar, financiar şi de mărfuri atins de cancerul crizei.

Dar, în problemele migranţilor şi cea rusească, preşedintele Băsescu are dreptate. Enormă!

BERBEC    Aspecte amestecate, evită confuziile şi interpretările greşite, mai ales la serviciu. Dacă nu înţelegi ceva mai bine cere explicaţii decât să faci o greşeală, care poate te costă şi bani. Reflectezi că nimic nou sub soare, sau totul este nou şi îmbietor! Ai multe de terminat, multe de început, multe de făcut, dar  unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba – rezolvarea pare că nu mai stă în puterea ta.

TAUR   Uneori, şi azi este una dintre acele zile, solitudinea îţi oferă soluţii. Ai timpul necesar să te gândeşti şi nu eşti deranjat tot timpul. Nu uita că nu eşti foarte rapid şi foarte spontan! Configuraţia astrologică, foarte complexă, pare că-ţi spune că numai munca permanentă nu prea rezolva lucrurile, mai trebuie şi altceva ca să obţii succesul in viaţă. Acel altceva se numeşte în cazul tău profesionalism şi de ce nu, puţin mai mult noroc, că nimănui nu i-a stricat!

GEMENI    Schimbarea este bună uneori, dar nu te juca tot timpul cu propria imagine ca la un joc de computer, dovedind instabilitate. Azi trebuie să dai dovadă de continuitate, să nu schimbi nimic! Speculatiile financiare sunt prost influenţate azi, aşa că nu este o idee prea buna să te duci la şeful tău ca să-i ceri o mărire de salariu. Nu te lua dupa cine stie ce aiureli din presă, sau de aiurea pe net...  Nimeni nu-ţi vrea raul, iar pe duşmani îi doare şi pe ei capul. Analizeaza bine şi vei vedea că este o situaţie obiectivă.

RAC   Veşti bune! O zi explicită, directă, clară, aşa că fii atent la ceea ce îţi comunică familia sau prietenii. Stelele au şi ele un moment de transparenţă. Vezi ce fac prietenii de departe. Pe de altă parte cineva “bine intenţionat” îţi şopteşte că eşti subiect de discuţie. Majoritatea barfelor şi intrigilor nu se fac din răutate, ci din plictiseala şi mahalagism, aşa că nu te enerva in mod disproporţionat şi inutil.

LEU    Realizezi astăzi că lumea are mare nevoie de poveşti frumoase şi vorbe înţelepte pentru a contrabalansa climatul agresiv şi nesimţirea. Implică-te în ceea ce spui şi poţi avea mulţi prieteni! Astăzi trebuie să eviţi orice promisiune sau orice chestiune legată de bani, de proiecte viitoare sau de relaţii şi grupuri sociale. Nu-ţi asuma, mai ales, obligaţii pe termen lung. Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă leoniană orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei profesionale.

FECIOARA   Lucruri importante în cursul prânzului. Nu încerca să-ţi impui cu orice preţ punctul de vedere ci determină prin ajustări succesive ca partenerii de discuţie să fie de accord cu tine!  Nu exagera cu tăiatul firului în patru, pentru că nu este cazul. Lucrurile sunt aşa cum le-ai văzut de prima dată. Aşa au căzut ele! Deseori invingatorii sunt desemnati dintre cei care par a fi invingatori, din cauza ca anturajul nu prea are timp sa judece pe fiecare in parte. Limitează-te la activităţile obişnuite, de rutină.

BALANŢA    Încearcă să găseşti azi soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată, după cum arată planetele colective Neptun şi Uranus, în suspensie, sau cu o rezolvare parţială temporară. Evita sa incepi proiecte noi, sau sa răspunzi imediat la o provocare. Lasă pe mâine. Sau pe „alta data”. Astazi, daca cineva iti zimbeste inseamna ca vrea să-ţi vânda ceva. Excepţiile întăresc regula! Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile facute astazi poti sa le treci direct la pagube!

SCORPION   Chiar dacă ai dreptate si spui numai adevarul, nu te poţi opri să nu faci câteva remarci mai acide despre familie sau prietenii tăi. Nu te mai repezi să “înţepi”, fii  senin şi cooperant! Ai, de asemenea, o dorinţă de a vorbi cu persoane care să ştie să te asculte şi să te înţeleagă.  Vorbeşte mult, dar nu spune nimic! Evită enervarea înainte de masă şi în general fii mai detaşat.  Relaxează-te înainte să adormi şi gîndeşte-te la lucruri plăcute.

SĂGETĂTOR   Cei pe care îi întâlneşti astăzi, par că sunt binevoitori. Afacerile personale sunt destul de bine aspectate, mai ales pe seară. Cineva aşteaptă un răspuns, dar nu trebuie să te grăbeşti. Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. O veste bună de la un  prieten. Puterea ta de concentrare pare sa-ti joace feste, asa incat este bine sa diminuezi influenţele negative prin odihna, alimente naturale şi sport.

CAPRICORN  Ca să-ţi impui punctul de vedere personal trebuie sa vorbeşti, azi, cu convingere şi patimă, atunci lipsa de argumente nu se observă. Este o tehnică veche folosită şi astăzi de politicieni. Astăzi aspectele generale ale horoscopului tău arată că preocuparea  majoră este să menţii status quo  -  poate este vorba o situaţie sau o pozitie actuală care te avantajează. Nu tot ceea ce este nou este şi mai bun, însă. Uneori, vorba proverbului, dăm vrabia din mână pentru cioara de pe gard...

VĂRSĂTOR   Controleză tendinţele în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor de ajutor şi cooperare. Eşti într-o formă bună fizică, dar nu paria astăzi pe posibilităţile tale de analiză şi sinteză! Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu este prea devreme să incepi să-ti faci planuri de vacanţa de Crăciun, rezervările ieftine se fac din timp, dar trebuie să iei in consideratie cu mult realism resursele proprii.  Detaliile sunt mai importante, astăzi!

PEŞTI  Planurile făcute în sfera personală, pe care le începi azi pot aduce în viitor rezultate bune. O ţinută neglijentă şi o dispoziţie schimbatoare iţi vor marca ziua. Dar te simţi aşa de bine! Astăzi, în urma unei discuţii de la serviciu, sau unde activezi, realizezi că stagnezi pe o pozitie profesionala care nu prea se potriveşte cu visele tale. Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doresti. Cumpărăturile şi achiziţiile sunt favorizate moderat ca şi „rectificările” în coşul zilnic. Seară romantică, poate acasă, poate în oraş, la un spectacol.  
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate