Editura Evenimentul si Capital

De ce videochatul vinde, la nivel mondial

Potrivit CBS News, tot mai multe americance se orientează către videochat
Autor: | | -1 Comentarii | 445 Vizualizari

Potrivit CBS News, atrase de beneficiile financiare importante şi de programul flexibil, tot mai multe americance se orientează către videochat - în contextul in care rata şomajului a ajuns la cote alarmante, iar angajatorii spun că sunt uimiţi de numărul mare de femei care aplică.

Potrivit CBS News, atrase de beneficiile financiare importante şi de programul flexibil, tot mai multe americance se orientează către videochat - în contextul in care rata şomajului a ajuns la cote alarmante, iar angajatorii spun că sunt uimiţi de numărul mare de femei care aplică. A devenit deja celebru cazul lui Caitlin Finley, o americancă în vârstă de 22 de ani, care face 200 de euro pe săptămână, în faţa camerei, în lenjerie intimă, şi…mâncând. Videochatul vinde bine, căci la nivel mondial piaţa estimată este de 10 miliarde de dolari pe an. De ce se întâmplă acest lucru?

Se aseamănă mai mult cu nişte psihologi

Potrivit specialiştilor în domeniu, oamenii care accesează astfel de site-uri, în principal bărbaţii, nu vor doar sex, ci şi comunicare. Aceştia îşi doresc anumite lucruri în viaţa reală, pe care nu le pot avea, aşa că apelează la modelele de videochat pentru a le rezolva frustrările. Majoritatea intră pe aceste site-uri pentru partea erotică, însă ajung să închege adevărate relaţii cu fetele respective, după cum nota EFE. „Talentul” fetelor constă în a atrage bărbaţii să se confeseze, fără să-i judece, activitate care poate dura ore întregi şi care le poate aduce câştiguri foarte mari. Conform agenţiei spaniole de presă, deşi majoritatea oamenilor consideră că videochatul este o formă de prostituţie mascată, nu este deloc exagerat să spui că fetele de pe aceste site-uri se aseamănă mai mult cu nişte psihologi, decât cu nişte persoane care îşi vând trupul pentru bani.

Analiştii notează că, spre exemplu, în România, piaţa de videochat se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro, iar această suma este în creştere. Cererea este foarte mare, câştigurile foarte atrăgătoare, atât pentru studiouri cât şi pentru modele, iar activitatea de videochat este legală de 12 ani în ţara noastră, spre deosebire de Statele Unite ale Americii şi Europa, unde există o tradiţie de cel puţin 20 de ani. Actul normativ 196 din 2003 stipulează că sunt legale activităţile pornografice, atunci când nu sunt folosite persoane sub 18 ani sau cu dizabilităţi psihice şi atunci când sunt inaccesibile privitorilor din exterior. De asemenea, ordinul nr. 218 din 2004 reglementează modul prin care membrii site-urilor de videochat sunt taxaţi.

Mai mult

Majoritatea studiourilor de videochat din România reuşesc să atragă personal prin intermediul Internetului, prin anunţuri la mica publicitate din ziare, dar şi prin panouri publicitare afişate în marile intersecţii din oraşe. Unele participă chiar şi la târguri de joburi. Acestea promit un loc de muncă legal, condiţii foarte bune de lucru, venituri mari şi cer zero experienţă. Singurele pretenţii sunt un aspect fizic plăcut şi cunoştinţe de limba engleză la nivel conversaţional, aşa că, tot potrivit analiştilor, nu este de mirare că multe tinere sunt atrase de această perspectivă. Însă acest job nu este deloc uşor. Fetele din această branşă pot câştiga între 500 şi 11.000 de dolari pe lună, în funcţie de implicare, de abilităţile de comunicare şi de timpul alocat acestei activităţi. Pe site-urile de videochat, ele stau pe chaturi gratuite, unde socializează cu membrii (nu este permisă nuditatea aici) şi îi conving să plătească pentru o sesiune privată, unde are loc show-ul erotic. Tarifele variază de la 0,99 de cenţi până la 6 dolari pe minut, acestea fiind fixate de modele în timp real. Cu cât clientul este mai interesat, cu atât plăteşte mai mult. Printre altele, există videochat şi pentru fetele care nu vor să se dezbrace: videochat glamour (însă câştigurile sunt mai mici decât la varianta adultă).

În general, la un studio de videochat programul este de 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămâna, însă se lucrează în ture de dimineaţă, de după-amiză şi de noapte. Comisionul pe care îl încasează un model poate varia de la studio la studio, însă, în general, un angajator corect oferă 50% din câştiguri. Modelele din România nu pot fi văzute de către membrii din România. Confideţialitatea lor este asigurată de către studioul de videochat pentru care lucrează deoarece numele lor real nu figurează decât pe contractele pe care le semnează, în rest tinerele folosesc un pseudonim. Cei mai mulţi clienţi sunt din Statele Unite ale Americii, dar şi din Asia sau Australia.  

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate