Editura Evenimentul si Capital

DE CE TAC AUTORITĂȚILE în cazul morții sau așa zisei morți a lui DAN CONDREA? Pentru că sunt Autoritățile Statului Mafiot!

Autor: | | 7 Comentarii | 3802 Vizualizari

Scriu aceste rînduri, miercuri, 25 mai 2016, ora 22.00. Dan Condrea, suspectul principal – şi singurul! – în cea mai mare Afacere de corupţie din Istoria României, a fost îngropat. Sicriul închis, interdicţia impusă de soţie presei s-au adăugat ciudățeniilor acestei morți, pentru ca face ca întrebarea E chiar Dan Condrea cel din groapă? să rămînă fără răspuns. Fără răspuns au rămas zeci de întrebări pe care presa, în numele opiniei publice, şi le-a pus de duminică seara pînă acum şi va continua să le pună.

 

Unele întrebări rămase fără răspuns vizează Înalta Protecţie de care s-a bucurat Dan Condrea pe parcursul Afacerii sale de corupţie:

 • Deşi SRI pretinde c-a trimis informări Parchetului General, timp de 5 ani, Parchetul, condus de Codruţa Kovesi nu s-a sesizat.
 • După dezvăluirile Presei, confirmate de Autorităţi, Parchetul a dovedit aceeaşi grijă de a nu se atinge de Dan Condrea. Pînă duminică seara, deşi trecuse o lună de la izbucnirea Scandalului, dosarul Afacerii a rămas in rem. Un Dosar de infracţiune economică, gen îndoirea vinului cu apă! N-avem nici acum vreo dovadă că luni, 23 mai 2016, Dan Condrea urma să fie pus sub acuzare. Procurorul General Augustin Lazăr, acest Bulă al Justiţiei, a avut grijă să nu ofere opiniei publice nici o dată exactă, verificabilă, gen ora și mijloacele convocării, mărginîndu-se la formula "Există indicii că"… şi avîntîndu-se în ipoteze psihologice de Bulă despre suspectul care se sinucide știind că a doua zi va fi arestat. Probabil că pe vremea cînd era procuror ceaușist, așa procedau femeile pe care el urma să le aresteze, pentru că făcuseră avort: Se sinucideau la gîndul că nu respectaseră indicațiile lui Ceaușescu de nu avorta!
 • Deşi toate datele au arătat că e vorba de o Afacere de corupţie, Codruţa Kovesi a refuzat cu încăpăţînare să deschidă dosar DNA fie şi in rem. Nimic surprinzător. A continuat, că şefă a DNA, activitatea desfășurată ca şef al Parchetului General: Protejarea lui Dan Condrea.
 • Cele mai multe întrebări fără răspuns sînt cele izvorîte din moartea sau aşa-zisa moarte a lui Dan Condrea. Moartea lui Dan Condrea a avut loc duminică, 22 mai 2016, seara. Pînă la proba contrarie a fost vorba de un accident de maşină, soldat cu moartea victimei. Poliţiştii de la Circulaţie sînt specialişti în stabilirea împrejurărilor în care a avut loc un astfel de accident. Au mai întîlnit zeci de asemenea cazuri.

  La ora 22, purtătorul de cuvînt al IPJ Ilfov, Claudia Burada, a prezentat presei primele concluzii ale cercetării la faţa locului de către cei de la Circulație: „Sesizarea a fost primită prin apel de urgenţă 112 la ora 18.47. Este vorba despre un singur autoturism implicat, accidentul s-a produs pe raza Buftea, a pierdut controlul, a ieşit în afara părţii carosabile. Colegii mei nu au găsit la faţa locului urme de frînare deci luăm în considerare orice ipoteză. Autovehicul a fost sigilat, ridicat. E vorba de un bărbat de 39 de ani conform documentelor găsite e vorba de persoana la care faceţi referire (n.r. – Dan Condrea). Din cauza leziunilor, nu putem confirma în acest moment. La momentul la care au ajuns poliţiştii, persoana era decedată. A fost o femeie care a venit la faţa locului pentru a-l identifica. Există doi martori – un biciclist şi un autovehicul carea a fost depăşit de autovehicul victimei. A fost audiat un martor, urmînd să fie audiată şi cealaltă persoană. Poliţiştii efectuează cercetările în aceeaşi modalitate în care se efectuează în oricare alt caz în care există o victimă persoană decedată. Autovehicul a fost ridicat pentru că urmează să se dispună o expertiză asupra lui. În urma expertizei auto urmează să se stabilească viteza cu care rula autovehicul şi orice altceva ne-ar putea ajuta. Luăm în calcul şi varianta sinuciderii”.

  Repet, la experienţa celor de la Circulaţie, între 19 şi 22, timp de 3 ore, aşadar, împrejurările accidentului puteau fi elucidate. De duminică seara, ora 22, au trecut exact trei zile. De atunci Poliţia nu s-a mai pronunţat public în legătură cu accidentul. Între timp, în presă, dar mai ales la televiziunile de ştiri, au năvălit fel de fel de amănunte despre accident.

  Pagina 1 din 2  Alte articole din categoria: EVZ Special

  evz.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  infoactual.ro
  unica.ro
  fanatik.ro
  dcnews.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE Şi
  FACEBOOK

  Articole salvate