Editura Evenimentul si Capital

De ce se TEME Papa? „Voi fi MĂTURAT”, le-a mărturisit el unor prieteni!

Papa Francisc pare că își pregătește ieșirea din scenă
Autor: | | 7 Comentarii | 5688 Vizualizari

Declararea unui An Jubiliar este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face un Papă. Anunțând data de 8 decembrie începutul Anului Jubiliar al Compasiunii, Papa Francisc stabilește încă un record: nici un alt Papă nu a declarat un jubileu atât de repede după ce s-a suit pe Scaunul Pontifical.

Încă o dată, Francisc, de 78 de ani, pare că aleargă contracronometru și sunt mulți la Roma care speculează că această decizie, după numai doi ani de la alegerea sa, a fost luată pentru a fi sigur că mai are timp să o facă, ca un fel de ovații finale, sau o ceremonie de rămas bun.

„Acest Papă pare atât de grăbit să facă cât de mult poate, ca și cum ar avea un termen limită”, declară expertul de la Vatican, Marco Politi, citat de The Daily Beast.

„Tot repetă cât de scurt este timpul, dar nu pentru că este bolnav. El le-a spus apropiaților săi că simte că va avea loc un ‘eveniment’ care îl va mătura, nu un sfârșit natural.”

Într-un interviu pentru rețeaua mexicană Televisa, luna aceasta, cu ocazia celei de-a doua aniversări a înscăunării sale, Francisc a repetat ideea că zilele sale sunt numărate. El a spus că are sentimentul că domnia sa în fruntea Bisericii Catolice nu va mai dura mult. Afirmațiile acestea vin în prelungirea altora, în care spunea că are „vaga senzație” că timpul lui este scurt:

„Am sentimentul că pontificatul meu va fi scurt - patru sau cinci ani. Nu știu, poate numai doi sau trei.”

În același interviu, Papa a adăugat:

„Poate că este ca psihologia jucătorului care se convinge singur că va pierde pentru a nu fi dezamăgit, iar dacă câștigă, va fi fericit. Însă simt că Dumnezeu m-a pus aici pentru scurt timp, și atât.”

Ultimul jubileu, marcând anul 2000, a atras în plus 25 de milioane de catolici la Roma. El fusese anunțat cu șase ani înainte, așa că a dat timp romanilor să se pregătească pentru marele eveniment. De data aceasta, ei nu au decât opt lună pentru preparative, ceea ce a creat o ușoară panică.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate