De ce este VOTCA foarte utilă în casă. Nu te repezi: Nu numai la BĂUT. Calităţile neştiute

De ce este VOTCA foarte utilă în casă. Nu te repezi: Nu numai la BĂUT. Calităţile neştiute

Când spunem „votcă”, toată lumea se gândeşte la băutura în sine. Ei bine, iată că această băutură „populară” are şi utlizări despre care puţini ştiu.

Printre altele, prelungeşte viaţa florilor tăiate! Potrivit bzi.ro, dacă se amestecă o linguriţă de 1/2 de votcă şi o lingură de zahăr cu apa din vază, vei observa că florile vor rămâne proaspete mai mult timp.

Câteva minute

De asemenea, ochelarii de soare vor avea o sclipire aparte dacă sunt curăţaţi cu o cârpă moale de bumbac, pe care se toarnă o linguriţă de votcă. Încă o calitate aparte este faptul că poate înlătura mucegaiul. Dacă se amestecă într-un pulverizator apă cu votcă şi se pulverizeaza pe zonele mucegaite, efectul este uimitor. În cazul lemnului, trebuie lăsată soluţia să acţioneze câteva minute şi apoi se şterge porţiunea cu o cârpă moale.

Ne puteți urmări și pe Google News

O calitate remarcabilă despre care se vorbeşte este şi aceea că reîmprospătează hainele şi pantofii. Când hainele încep să miroasă a "vechi" pentru că au stat mai mult timp în saci de plastic sau închise in dulap, tot ce trebuie sa faci este să amesteci într-un pulverizator două părţi votcă şi o parte apă distilată. Se pulverizează pe hainele cu miros de stătut şi se lasă la aerisit o oră. Altă utlizare: curăţă pietrele semipreţioase. Se  pune votcă într-un pahar şi se lasă bijuteriile în pahar timp de o oră. Se clatesc bijuteriile cu apă şi se şterg. Şi, nu în ultimul rând, votca poate scoate etichetele lipite cu soluţii aderente. Metoda? Se pune într-o farfurie votca şi se rulează borcanul cu etichete in băutură, astfel încât eticheta se va desprinde repede şi uşor.