Editura Evenimentul si Capital

De ce era atât de plin de ură bărbatul care a ucis, ÎN DIRECT, doi jurnalişti. Crima s-a produs într-un loc de o frumuseţe incredibilă

Doi jurnalişti din Virginia, SUA; au fost împuşcaţi mortal de un fost coleg de televiziune
Autor: | | 8 Comentarii | 2520 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Telespectatorii matinali ai WDBJ din Moneta, Virginia, televiziune locală afiliată la CBS, au îngheţat în momentul în care transmisiunea în direct realizată de o drăguţă şi dinamică reporteriţă a fost brusc întreruptă de focuri de armă, însoţite de ţipete de groază. Aveau să afle, câteva zeci de minute mai târziu, că fuseseră martorii uneia din cele mai sinistre şi mai lipsite de noimă crime din câte s-au văzut vreodată: Alison Parker, 24 de ani, o jurnalista care le “însorea” dimineţile, şi colegul acesteia, cameramanul Adam Ward, 27 de ani, au fost împuşcaţi mortal.

În emisie toată lumea înlemneşte iar logodnica cameramanului, producător al emisiunii întrerupte brusc, simte că-i fuge pământul de sub picioare. În ultima imagine surprinsă de camera iubitul său, bărbatul cu care urma să se căsătorească şi cu care, chiar de  a doua zi, ar fi trebuit să înceapă munca la un post de televiziune mai important, apare un bărbat înarmat a cărui figură i se pare vag cunoscută. Informaţiile de la faţa locului bulversează pe toată lumea: Alison Parker şi Adam Ward au murit pe loc. Persoana pe care Parker o invervieva în direct a fost transportată în stare gravă la spital. 

Şocantele imagini cu împuşcarea “live” a celor doi jurnalişti ajung în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Prezentatorii de la WDBJ dau frâu liber emoţiilor şi plâng în direct. În istoria televiziunii, a presei în general, nu s-a pomenit aşa ceva, nici măcar în cele mai periculoase zone de le glob. Omenirea e intrigată, bulversată şi mai ales aşteaptă cu sufletul la gură orice informaţie.

Din păcate cea mai important imagine surprinsă în scurta carieră de cameraman a lui Ward se dovedeşte a fi chiar cea cu bărbatul care i-a curmat viaţa. Dramatica secvenţă a fost esenţială în identificarea criminalului: Vester Lee Flanagan II, un reporter local cunoscut şi sub numele Bryce Williams, fost angajat al postului WDBJ, fost coleg al celor două victime. Raţiunea omorului este halucinantă. Flanagan, care este afro-american, scrie pe Twitter că Alison Parker ar fi făcut mai multe remarci rasiste iar lui Adam Ward, cu care filmase o singură dată, îi reproşează că nu s-a purtat cum trebuie şi că ar fi filmat concedierea sa cu scandal şi îmbrânceli de la WDBJ, din 2013. Ulterior, reprezentanţii postului au precizat că Vester Flanagan era slab pregătit şi foarte agresiv cu colegii.

Reporterul de culoare a explicat, detaliat, în 23 de pagini expediate printr-un fax către ABC News că se consideră o victimă a discriminării rasile, motiv pentru care nu-şi putea practica merseria la nivelul pregătirii şi înzestrării sale şi că, pentru că era homosexual, era adesea hărţuit sau marginalizat la locul de muncă. Sublinia mai ales faptul că a fost "atacat de bărbaţi de culoare şi femei albe” doar pentru ca este negru şi homosexual. "Bryce Williams" mai spunea că sentimentul său de ostracizare a fost dublat de o furie nebună după atacul armat de la Charleston din luna iunie, când nouă enoriași negri au fost împușcați într-o biserică de Dylann Roof, un susținător al supremației albilor. Potrivit dailymail.co.uk, frământările şi frustrările profesionale ale lui Flanagan erau însă vechi de cel puţin 10-15 ani. Prin anii 90, acţionase în judecată un alt post de televiziune, susţinând că un producător l-a jignit spunându-i “maimuţă”.  

Vester Lee Flanagan II alias Bryce Williams a fost reperat la câteva ore de la săvârşirea omorului. Încolţit de poliţie, la trei ore de şofat de Moneta, Flanagan a pierdut controlul volanului şi s-a oprit într-un şanţ unde s-a împuşcat în cap. A mai trăit doar câteva ore.

Persoana intervievată de jurnalista ucisă, Vicki Gardner, reprezentanta camerei de comerţ regionale în vârstă de 62 de ani, a fost operată iar în prezent starea sa este stabilă, având şanse mari de supravieţuire.

Astăzi, şocul omorului este înlocuit treptat de o durere imensă, un gol uriaş, neputinţă şi regrete enorme, greu de  exprimat în cuvinte. Două destine frânte brutal, fără noimă, la răsăritul soarelui, pe malul unui lac aflat într-o zonă  de o frumuseţe ireală. “Dis-de-dimineaţă, atmosfera este paradisiacă. Nu există moment al zilei mai frumos şi mai liniştit decât ora la care s-au auzit acele împuşcături sinistre. Tot ce s-a întâmplat este peste puterea mea de înţelegere”, a declarat, pentru New York Times, Mike Stevens, 54 de ani, care a fost director al programelor sportive la WDBJ mai bine de 20 de ani.

Deşi formau o echipă entuziastă, dinamică, fermecătoare, pentru Alison Parker şi Alan Ward era ultima zi de lucru în această formulă. Cameramanul urma să plece, alături de iubita sa producătoarea Melissa Ott, la un post de televiziune cu acoperire mai mare. Se logodiseră de curând şi urmau să se căsătorească. Cam la fel stăteau lucrurile şi în cazul mai tinerei sale colege, Alison. Melissa este sub sedative, nu poate încă să accepte cele întâmplate. Colegii lui Ward au declarat pentru CNN că acesta îşi iubea meseria cu disperare. Era un băiat grozav, genul ăla de persoană căreia nu-i lipsea niciodată zâmbetul de pe faţă şi însufleţea mereu atmosfera.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate