Editura Evenimentul si Capital

De ce bufniţa se comportă diferit faţă de alte păsări

Bufnita este o pasăre cu aspect ciudat
Autor: | | 0 Comentarii | 616 Vizualizari

Bufnita este atât o pasăre cu aspect ciudat şi cât şi una care se comporta destul de diferit faţă de alte păsări.

Bufnita este atât o pasăre cu aspect ciudat şi cât şi una care se comporta destul de diferit faţă de alte păsări. Adevărul este că numeroase legende au în centru această pasăre. În perioada antică, bufniţa era considerată aducătoare de ghinion. Romanii o urau atât de tare, încât atunci când o vedeau prin oraşe pe timpul zilei, o vânau, o ardeau, iar cenuşa ei era aruncată în Tiber!

Cu toate astea, în Anglia şi în alte părţi ale lumii, aceasta era numită "pasărea înţelepciunii". Acest lucru se datorează probabil aspectului ei. Ochii ei mari par a te fixa gânditori. De fapt ochii bufniţei sunt foarte sensibili la lumina zilei şi poziţionaţi în aşa fel încât aceasta trebuie să-şi mişte poziţia capului pentru a privi în altă direcţie.

Diferite specii de bufniţă se găsesc în întreaga lume, chiar şi partea Artică unde are penaj de culoare albă. Bufniţa vânează numai pe timp de noapte, când auzul şi văzul îi sunt de ajutor. Noaptea, bufniţa poate repera cu uşurinţă şoarecii, aceştia fiind hrana ei preferată. Bufniţa prinde prada cu ghearele. Acestea sunt foarte ascuţite şi prind victima ca într-un cleşte. Animale mari ca veveriţa sau iepurele sunt, de asemenea, pe lista ei. Cu toate că pare greoaie, bufniţa se deplasează foarte repede în zbor, datorită penajului uşor şi pufos.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate