Editura Evenimentul si Capital

De ce a albit Andrei Hrebenciuc

Ovidiu Albu
Autor: | | 89 Comentarii | 21182 Vizualizari

Până mai acum o săptămână nimic nu tulbura lumea rozalie a lui Andrei Hrebenciuc. Cu o eșarfă legată stilat la gât evolua tot mai aristocratic, doar urma ca familia să intre în posesia unui domeniu imens de 12.000 de hectare de pădure.

Fotograful EVZ l-a surprins pe Andrei Hrebenciuc joi seara, când era adus pentru arestare la Curtea Supremă, după ce fusese reținut 24 de ore la Brașov. Cu cătușe la mâini, era îngrozitor de speriat, avea o privire de cățel bătut cu lopata. Toată aroganța cu care defila pe la televiziuni, oferind doct păreri despre lumea finanțelor, atunci când nu era preocupat de lumea mondenă, se spulberase. La cameră privea cu ochi lăcrimoși un tânăr de 30 de ani care albise peste noapte.

Există numeroase voci care încearcă să-l disculpe cumva, să arunce toată vina pe tatăl său, cel care l-ar fi atras în combinațiile lui puturoase. Deh, românul, suflet milos. Andrei Hrebenciuc știa foarte bine ce face și în ce se bagă, nu era vreun boschetar cules de pe stradă și pus să semneze hârtii, după cum mulți pățiseră cu diverși alți combinatori.

Hrebenciuc junior nu a făcut decât să intre în afacerea de familie, gata să o preia și să o ducă mai departe pentru a-și face tatăl cât mai mândru. Viorel Hrebenciuc investise deja serios în fiul său, îl făcuse lector la ASE cu ajutorul unui om din ”familie”, după cum reiese din stenograme, îl înfipsese la SIF Moldova printre cei mai tari afaceriști ai țării, prin urmare juniorul știa cum merg treburile și era pregătit să preia frâiele.

Însă Andrei Hrebenciuc nu a luat nicio clipă în calcul riscurile. Trăia într-o lume cu alte reguli decât cea a muritorilor de rând, o lume în care totul i se așternea automat la picioare și totul era permis. Unul dintre zeii acestei lumi era chiar tatăl lui, cel care în afara legilor a avut drept de viață și de moarte asupra afacerilor și carierelor politice a numeroși supuși, boss-ul care dictase chiar și în vremuri aparent potrivnice.  

Dacă ar fi să-i găsim vreo vină lui Viorel Hrebenciuc pentru drama trăită de fiul său este că i-a creat iluzia intangibilității. Că-și poate permite să facă orice, după cum el însuși a acționat peste 20 de ani, fără ca un fir de păr să i se clatine din cap. Că este atotputernic pentru că face parte din familia Hrebenciuc, că poate deveni și el un Dumnezeu acum când clanul este iar la putere.

Drumul lui Andrei Hrebenciuc spre afacerile tatălui său a fost așadar ceva natural pentru amândoi. Însă nimeni nu l-a pregătit pe junior pentru extragerea violentă din lumea rozalie a impunității  și confruntarea cu răcoarea realității.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate