Editura Evenimentul si Capital

De când recuperezi taxa de poluare pentru mașină

Administrațiile fi scale ar putea deveni neîncăpătoare, din cauza românilor care sunt în situația de a își recupera taxele FOTO: LIBERTATEA
Autor: | | 1 Comentarii | 4389 Vizualizari

În curând ar trebui să apară normele de aplicare emise de Ministerul Finanțelor și de cel al Mediului, care vor elucida procedura returnării banilor de către stat

Agenția Națională de Administrare Fiscală anunța săptămâna trecută că, potrivit noului Cod de procedură fiscală, cei care au achitat în perioada ianuarie 2007 -martie 2013 taxele de poluare aferente înmatriculării autoturismelor, vor primi banii înapoi.

Acest proiect de ordin al președintelui ANAF este încă în dezbatere publică, așa încât nu se cunoaște care va fi exact forma finală și cum se va proceda pentru restituirea taxelor. În curând ar urma să apară și normele de aplicare, pentru aceasta fiind nevoie de un ordin comun al Ministerului Mediului și Ministerului Finanțelor Publice. Până acum, românii puteau recupera una din cele trei taxe doar dacă dădeau statul în judecată și obțineau o sentință definitivă și irevocabilă.

Dacă până acum normele emise de fostul Executiv prevedeau că se va restitui doar diferența dintre vechea taxă și timbrul de mediu (taxa în vigoare), Fiscul anunță că respectivele persoane vor primi înapoi vechile taxe, fără a face însă alte precizări. „Organele fiscale nu mai calculează timbrul de mediu în vederea stabilirii și restituirii diferențelor dintre sumele achitate anterior sub formă de taxă specială pentru autoturisme și autovehicule/ taxă pe poluare pentru autovehicule/ taxă pentru emisiile poluante proveni te de la autovehicule și suma reprezentând timbrul de mediu, ci se restituie sumele, astfel cum acestea au fost achitate”, se menționează într- un comunicat emis de ANAF.

Cine primește banii înapoi

Trei categorii de contribuabili vor primi banii înapoi, respectiv cei care au achitat taxele în perioada 2007 - 2013. Astfel, taxa specială pentru autoturisme și autovehicule a fost achitată de cei care și-au înmatriculat mașinile în perioada ianuarie 2007 – 30 iunie 2008. De asemenea, taxa de poluare au achitat-o cei care au înmatriculat mașini în perioada - 1 iulie 2008 – 12 ianuarie 2012. În fine, taxa pentru emisiile poluante a fost achitată de șoferi în perioada - 13 ianuarie 2012 – 14 martie 2013.

Cum se recuperează taxa

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate