Editura Evenimentul si Capital

Tinerii vor circula GRATUIT PE TREN de astăzi. Vezi cine poate beneficia de măsura luată de Guvern

17-01/foto-tren-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 432 Vizualizari

Studenţii români şi străini, beneficiază de gratuitate pe tren de la 1 februariei. Ei trebuie să fie înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă - licenţă, master, doctorat, în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România

Potrivit deciziei Guvernului, luată ieri seară, călătoria gratuită este valabilă la toate categoriile de tren (Regio şi InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rută, iar abonamentele lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii se vor elibera pe distanţe de până la 300 km. Abonamentele pot fi procurate numai de la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere.

De asemenea, elevii din învăţământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio şi InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, a precizat CFR.

"În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutela beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceştia se vor elibera gratuit legitimaţii de călătorie la toate categoriile de tren, clasa a II-a, precum şi abonamente lunare gratuite la toate categoriile de tren, cu număr nelimitat de călătorii pe distanţe până la 300 km, clasa a II-a", au explicat reprezentanţii CFR.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate